Новини

Бюрото на Европейския парламент в България организира онлайн форум на тема „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години - митове и реалност“ на 10 декември 2020 г., четвъртък, от 14.00 до 15.30 ч.

 Целта на форума е да повиши обществената информираност за многогодишната финансова рамка на ЕС и да покаже ползите от европейския бюджет за гражданите, като развенчае някои от митовете, свързани с тези теми.

 Събитието ще бъде открито от Томислав Дончев, заместник министър-председател, и ще включва 2 панелни дискусии. В първата от тях четирима евродепутати от преговорния екип на Европейския парламент по пакета за Многогодишната финансова рамка и собствените ресурси на ЕС ще представят позициите, отстоявани от Европейския парламент в институционалните преговори, като обяснят какво включва дългосрочният европейски бюджет, какво са се споразумели представителите на различните институции в преговорния процес, какви са следващите стъпки за въвеждане на нови източници на приходи на ЕС и как ще бъде обвързано изразходването на европейски средства с механизма за защита на ценностите на ЕС. Участници в дискусията ще бъдат Ян Олбрихт (ЕНП, Полша), Жузе Мануел Фернандеш (ЕНП, Португалия), Маргарида Маркеш (С&Д, Португалия) и Валери Айе (Обнови Европа, Франция).

 Във втората част ще разгледаме последиците за България от договореностите на европейско равнище и ще обсъдим ползите от европейския бюджет за националната икономика, бизнеса и гражданите, какво трябва да се промени в следващия програмен период и как да се подобри качеството на публичните разходи.  Участниците във втория панел ще бъдат Андрей Новаков, член на ЕП (ЕНП), Георги Ганев, Център за либерални стратегии, Теодор Панайотов, Coursedot и Стоилко Апостолов, фондация Биоселена.

 Модератор на събитието ще бъде журналистът Кирил Вълчев.

 Събитието ще бъде излъчвано на живо на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Oсигурен e и жестов превод. Не е необходима регистрация.

 Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido: https://www.sli.do/ с #MFF и в събитието във Фейсбук. Очакваме Ви!

Предварителна програма на онлайн форума „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години - митове и реалност“ (pdf 377KB)

Фейсбук профил на Бюрото на Европейския парламент в България - излъчване на живо на 10 декември

Задайте въпросите си предварително в slido с код #MFF

„Бюджетът на ЕС за следващите 7 години - митове и реалност“ (събитие във Фейсбук)

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news