Новини

Онлайн среща с евродепутати на 11 септември от 10.00 часа

Бюрото на Европейския парламент в България Ви кани на онлайн среща с евродепутати на тема „Очакванията на гражданите за Европейския съюз“, на 11 септември 2020 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч. Целта на срещата е да предостави платформа за дебат и да събере обратна връзка от гражданите за техните очакванията за това какви трябва да бъдат приоритетните области на действие на ЕС в краткосрочен и средносрочен план.

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Ева Майдел (ЕНП), Елена Йончева (С&Д), Илхан Кючюк (Обнови Европа), Ангел Джамбазки (ЕКР) и Андрей Слабаков (ЕКР). Модератор ще бъде проф. Ингрид Шикова, експерт по европейските политики.

На 16 септември по време на първата пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург след избухването на епидемията от COVID-19 Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе първата си годишна реч за състоянието на Съюза. Това е ключов момент за дебати, в който ЕП държи сметка на ЕК за приоритетите и действията й за намиране на решения за смекчаване на последиците от икономическата и здравната криза. На срещата с евродепутатите гражданите ще могат дадат израз на своите очаквания и опасения, както и да отправят призиви за действие, за да се гарантират ясни правила и условия за това как ще бъдат използвани европейските средства. Ще могат да чуят и мнението на евродепутатите за това как според тях трябва да действа ЕС на световната сцена, за да се изправи пред външните предизвикателства.

За да заявите мнението си по някои от обсъжданите въпроси, можете да отговорите на анкетата ни в платформатa sli.do с код #EUBG.

За участие в срещата е необходима регистрация на http://epfacebook.eu/qsUC с краен срок до 12.00 ч. на 10 септември 2020 г. Хората, които не успеят да се регистрират, ще могат да следят срещата на живо на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Можете да изпращате въпросите си към участниците предварително в платформатa slido: https://www.sli.do/ с код #EUBG или да ги запишете на видео и да ни ги изпратите.

Очакваме Ви!

Теодор Стойчев
Ръководител на Бюрото за връзка
на Европейския парламент в България

 

Допълнителна информация 

 

 

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news