Новини

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Дългосрочен бюджет на ЕС. Членовете на комисията по бюджети ще обсъдят актуалното състояние на преговорите за следващия дългосрочен бюджет на ЕС 2021-2027 (МФР), реформата на системата за собствени ресурси и плана за възстановяване. Екипът за преговори на Парламента ще докладва на комисията за първия кръг междуинституционални преговори, който се проведе на 27 август. (вторник, 1 септември)
> Гледайте на живо: вторник, 1 септември, 14:45 - 16:45 ч. (българско време)


Права на човека / Денис Муквеге. Подкомисията по права на човека ще обмени мнения с д-р Денис Муквеге, лауреат на наградата „Сахаров“ през 2014 г. и Нобелова награда за мир през 2018 г. Д-р Муквеге многократно е бил обект на смъртни заплахи заради своята позиция срещу нарушенията на човешките права, сексуалните посегателства срещу жени и тревожните развития наскоро, включително масови убийства, в Демократична република Конго. (понеделник, 31 август)

 

COVID-19. Директорът на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията Андреа Амон ще информира комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните за актуалната ситуацията с COVID-19. (сряда, 2 септември)

> Гледайте на живо: сряда, 2 септември, 14:45 - 17:00 ч. (българско време)

 

Германско председателство. Във втори набор от срещи след лятната пауза министрите ще завършат представянето на германските приоритети в областта на рибарството, международната търговия, икономиката, бюджета, културата, правосъдието и конституционните въпроси. Първият набор от дискусии се проведе между 3 и 16 юли. Германия ще председателства Съвета до края на 2020 г. (вторник и четвъртък, 1 и 3 септември).

Цифрови въпроси. Бъдещите инициативи на ЕС в областта на цифровизацията, изкуствения интелект и данни ще бъдат обсъдени в комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите. Депутатите ще оценят възможностите и предизвикателствата пред новите технологии и как ЕС трябва да регулира и ръководи тези области. (четвъртък, 3 септември)

Филмова награда "ЛУКС". Сабине Ферхайен, председател на комисията по култура и образование, ще стартира новата награда "ЛУКС" на филмовия фестивал във Венеция. Европейската награда за филми на публиката "ЛУКС" се присъжда ежегодно от Европейския парламент и Европейската филмова академия, в партньорство с Европейската комисия и Europa Cinemas. (събота, 5 септември)

 

Информираност за рака при децата. Европейският парламент ще свети в златно през първата седмица на септември в символ на месеца за информираност за рака при децата. Международният месец има за цел да повиши подкрепата, финансирането и осведомеността относно раковите заболявания в детска възраст и въздействието върху страдащите и семействата. Парламентът наскоро реши да създаде специална комисия за борба с рака, натоварена с оценка на възможностите на ЕС да предприеме конкретни действия, определяне на законодателство и други мерки, които могат да помогнат за предотвратяване и борба с рака.

Програма на председателя на ЕП. Във вторник председателят на ЕП Дейвид Сасоли ще се срещне с Контактната група на ЕП за многогодишната финансова рамка и собствени ресурси. В сряда председателят ще се срещне с Филипо Гранди - върховен комисар на ООН за бежанците. В петък той ще присъства на откриването на италианската столица на културата в Парма.

 

 Допълнителна информация

 Седмична програма

Пресслужба на Парламента

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news