Новини

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Европейски съвет / План за възстановяване. Председателят на ЕП Дaвид Сасоли ще направи обръщение към държавните и правителствените ръководители на срещата на върха на ЕС в петък и ще представи позицията на Европейския парламент относно плана за възстановяване и дългосрочния бюджет на ЕС, като след това ще даде пресконференция. Контактната група на ЕП отговаряща за многогодишната финансова рамка и за собствените ресурси ще заседава във вторник, за да обсъди предварително позицията на ЕП по темата.

Полша / Върховенство на закона. Комисията на ЕП по граждански свободи (LIBE) ще гласува междинния си доклад относно предложението на Европейската комисия към Съвета на ЕС да направи оценка на предполагаемите нарушения на върховенството на закона в Полша съгласно член 7 от Договора за ЕС . Проектът на доклад включва опасенията на комисията LIBE относно нарушенията в законодателната и избирателната система на Полша, независимостта на съдебната власт, основните права, както и липсата на напредък в Съвета по отношение на внесеното от Европейската комисия предложение. Евродепутатите също така призовават за незабавни действия, включително бюджетни мерки и създаване на постоянен механизъм за наблюдение (вторник и четвъртък).

На живо: заседание на LIBE, 13 юли 2020 г., 11:30 ч.

На живо: заседание на LIBE, 13 юли 2020 г., 17:45 ч.

На живо: заседание на LIBE, 16 юли 2020 г., 10:00 ч.

Недостиг на медикаменти в ЕС. Комисията на ЕП по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVI) ще гласува резолюция, посветена на първопричините за недостига на медикаменти в ЕС и необходимостта от общоевропейски отговор за справяне с този проблем. Евродепутатите ще се съсредоточат върху връщането към независимост в здравния сектор на ЕС, което може да бъде постигнато чрез намаляването на зависимостта на ЕС от вносни уреди и оборудване и засилването на общоевропейските действия за по-добра координация и допълване на националните здравни политики (вторник).

На живо: заседание на ENVI, 14 юли 2020 г., 13:00 ч.

Германско председателство на Съвета на ЕС. Министри от правителството на Германия ще продължат да очертават приоритетите на германското председателство на Съвета на ЕС пред парламентарните комисии във втора поредица от заседания. Германия ще бъде председател на Съвета на ЕС до края на 2020 г. (понеделник, сряда и четвъртък).

Социологическо проучване относно отговора на ЕС на кризата с COVID-19 и плана за възстановяване. Първите резултати от ново социологическо проучване, поръчано от Европейския парламент, ще бъдат публикувани във вторник следобед. Ролята на ЕС в борбата срещу пандемията, солидарността между държавите членки, както и икономическото възстановяване са сред проблемите, които бяха очертани от респондентите.

Медиен уебинар „Възстановяването на ЕС след кризата с COVID-19“. Дирекцията на ЕП по комуникации ще проведе онлайн семинар за журналисти на тема „Възстановяването на ЕС след кризата и отвъд: какъв е залогът - тенденции и очаквания“. Резултатите от новото социологическо проучване (виж по-горе) ще бъдат представени преди официалното им публикуване, като журналистите ще могат също така да обсъдят с членовете на преговорния екип на ЕП последните предложения относно пакета за възстановяване на ЕС (вторник сутринта).

На живо: уебинар за журналисти, 14 юли 2020 г., 12:00 ч.
Програма на председателя на ЕП. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще проведе видеоконференция с кмета на Страсбург Жан Барсегян и среща с премиера на Черна гора Душко Маркович в понеделник. Председателят ще бъде в Мадрид в сряда и четвъртък, за да се срещне с председателя на испанския конгрес Меричел Батет, с председателя на испанския сенат Пилар Льоп и с втория вицепремиер и министър на социалните права Пабло Иглесиас. В четвъртък той ще присъства на официалната церемония в памет на жертвите на COVID-19.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news