Новини

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Многогодишна финансова рамка (МФР)/Дългосрочен бюджет и възстановяване на ЕС. Председателят на ЕП и лидерите на политическите групи (Председателки съвет на ЕП) ще се срещнат с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за да обсъдят предстоящите преговори за многогодишната финансова рамка на ЕС (МФР). След срещата, контактната група на ЕП за МФР и собствените ресурси, начело с председателя на ЕП Д. Сасоли, ще обсъди възможностите за последващи действия (вторник).

COVID-19 / Генерален директор на СЗО. Д-р Тедрос Адханом Гебрейсус, генерален директор на Световната здравна организация, ще обсъди пандемията от COVID-19 с комисията на ЕП по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVI). Той се явява за първи път в Европейския парламент в рамките на настоящия законодателен мандат (четвъртък).

На живо: заседание на ENVI, 25 юни 2020 г., 10:00 ч.

На живо: заседание на ENVI, 25 юни 2020 г., 17:45 ч.

На живо: заседание на ENVI, 25 юни 2020 г., 19:15 ч.

Стратегия на ЕС за ваксини срещу COVID-19. Еврокомисарят Стела Кириaкиду, отговарящ за здравеопазването и безопасността на храните, ще присъства на дебат с комисията на ЕП по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVI) относно стратегията на ЕС за ваксините срещу COVID-19, която предлага общоевропейски подход за ускоряване на разработките на ваксини (понеделник).

На живо: заседание на ENVI, 22 юни 2020 г., 13:00 ч.

Стратегия на ЕС в областта на химикалите. Комисията на ЕП по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните (ENVI) ще гласува резолюция, призоваваща за стратегия за устойчивост в областта на химикалите, която ефективно да осигурява високо ниво на защита на човешкото здраве и околната среда, като свежда до минимум излагането на опасни химикали. Европейската комисия планира да представи стратегия за устойчивост в областта на химикалите по-късно тази година (четвъртък).

На живо: заседание на ENVI, 25 юни 2020 г., 10:00 ч.

На живо: заседание на ENVI, 25 юни 2020 г., 17:45 ч.

На живо: заседание на ENVI, 25 юни 2020 г., 19:15 ч.

Тероризмът в ЕС през 2020 г. Мануел Наварете, ръководител на Европейския център за борба с тероризма на Европол, ще представи доклада за състоянието и тенденциите в тероризма в ЕС за 2020 г. (TE-SAT) и ще го обсъди с комисията на ЕП по граждански свободи (LIBE). Докладът предоставя данни за тероризма в ЕС и идентифицира тенденциите при престъпността (вторник).

На живо: заседание на LIBE, 23 юни 2020 г., 11:00 ч.

Насоки на ЕС за заетостта. Комисията на ЕП по заетостта (EMPL) ще изиска от Европейската комисия да актуализира насоките на ЕС за заетостта във връзка с епидемията от COVID-19, в резолюция, която също така ще включва препоръките на членовете на ЕП за това как да се засили търсенето на работна ръка и да се подобри достъпът до заетост, както и да се насърчат равните възможности (вторник).

На живо: заседание на EMPL, 23 юни 2020 г., 10:30 ч.

Подкрепа за сирийските бежанци. Комисията на ЕП по бюджети (BUDG) ще гласува мобилизирането на 100 милиона евро от бюджета на ЕС за подпомагане на бежанци и общности, приемащи бежанци в Йордания и Ливан, както и на 485 милиона евро, за да се гарантира продължаването на спешната хуманитарна помощ за бежанците в Турция (сряда).

На живо: заседание на BUDG, 24 юни 2020 г., 18:00 ч.

Права на човека / Стивън Донзигер, адвокат по правата на човека. Подкомисията на ЕП по правата на човека (DROI) ще обсъди законодателството за надлежната проверка на правата на човека със Стивън Донзигер, американски адвокат, известен с правните си битки с Шеврон. По настоящем г-н Донзигер е под домашен арест в очакване на процес, поради подаден съдебен иск от страна на Шеврон. 29 нобелови лауреати осъдиха това действие като "съдебен тормоз" от страна на Шеврон (понеделник).
На живо: заседание на DROI, 22 юни 2020 г., 14:45 ч.

Програма на председателя на ЕП. Председателят на ЕП Давид Сасоли ще се срещне с председателя на Икономическия и социален комитет Лука Джахиер във вторник.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news