Новини

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

Европейска централна банка / Кристин Лагард. Председателят на ЕЦБ Кристин Лагард ще обсъди с комисията на ЕП по икономически и парични въпроси (ECON) отговора на ЕЦБ на кризата с COVID-19, насочен към подкрепа на бизнеса и семействата в ЕС. Евродепутатите ще задават въпроси за ролята на еврото в международен план, системните рискове за еврозоната и решението на германския конституционен съд във връзка с масираното изкупуване на облигации (понеделник).

На живо: заседание на ECON, 8 юни 2020 г., 16:45 ч.

Отговор на ЕС на икономическата криза. Промените в правилата на ЕС относно капиталовите изисквания за банките, с цел да се улесни способността им да подкрепят домакинствата и предприятията в ЕС, ще бъдат обсъдени и гласувани в комисията по икономически и парични въпроси (ECON) (понеделник: вот, вторник: резултати).

На живо: заседание на ECON, 8 юни 2020 г., 16:45 ч 

Преговори между ЕС и Обединенoто Кралство. Проектът на препоръките на Парламента относно текущите преговори между ЕС и Обединеното кралство трябва да бъде одобрен от комисиите на ЕП по външни работи (AFET) и международна търговия (INTA), като проектът също така ще включва препоръки от 17 други ресорни комисии, всяка от тях в своята компетентност (петък).
На живо: заседание на AFET/INTA, 12 юни, 10:00 ч.

На живо: заседание на AFET/INTA, 12 юни, 17:00 ч.

Реформа на сектора на автомобилния транспорт. Комисията на ЕП по транспорт и туризъм (TRAN) ще гласува постигнатото споразумение с министрите на ЕС за нови правила за по-добро справяне с нерегламентираните практики в сектора на автомобилния транспорт, ще определи за кои транспортни операции ще се прилагат правилата за командироване на работници и ще измени правилата за времетраенето на почивките на водачите (понеделник).

На живо: заседание на TRAN, 8 юни, 10:00 ч.

На живо: заседание на TRAN, 8 юни, 19:00 ч.

Нова програма за защита на потребителите. Еврокомисарят по правосъдие Дидие Рейндерс ще обсъди с комисията на ЕП по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO) бъдещата програма за защита на потребителите и работната програма на Европейската комисия за 2020 г., която беше изменена след избухването на COVID-19. Мобилните приложения за проследяване на контакти, както и текущите проблеми, пред които е изправен туристическият сектор, вероятно също ще бъдат обсъдени (понеделник).

На живо: заседание на IMCO, 8 юни, 14:45 ч.

На живо: заседание на IMCO, 8 юни, 17:45 ч.

Класифициране на SARS-CoV-2. Комисията на ЕП по заетостта и социалните въпроси (EMPL) ще гласува дали биологичният агент SARS-CoV-2, коронавирусът, който причинява COVID-19, трябва да бъде класифициран в рискова група 3 или 4, за да защити по-добре здравето и безопасността на работниците. Някои политически групи са против решението на Европейската комисия да класифицира вируса като ниво на опасност 3, като настояват, че тази класификация не осигурява достатъчна защита на работниците (четвъртък).

На живо: заседание на EMPL, 11 юни, 13:00 ч

Подготовка на пленарната сесия на 17 – 19 юни 2020 г. Политическите групи ще се подготвят за пленарната сесия, която ще се проведе от 17 до 19 юни, като ще обсъдят предстоящата срещата на върха на Европейския съвет на 19 юни, бъдещото партньорство с Обединеното кралство, борбата срещу дезинформацията, ситуацията в Шенгенското пространство, организирането на конференцията за бъдещето на Европа, както и транспорта и туризма през 2020 г. и в бъдеще. По време на пленарната сесия евродепутатите ще обсъдят и гласуват как да защитят стратегическите индустрии от чуждестранно поглъщане, как да се гарантират устойчивите инвестиции, да се подкрепят земеделските стопани и как да се защитят трансграничните и сезонните работници.

Програма на председателя на ЕП. В четвъртък председателят на ЕП Давид Сасоли ще участва в заседанието на Председателкия съвет на Парламента, ще проведе видеоконференция с Амели дьо Моншален, френския държавен секретар по европейските въпроси, и ще се срещне с представители на търговската камара на Рим.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news