Новини

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

COVID-19 / Проверки на вътрешните граници в Шенген. Резолюция за състоянието на Шенгенското пространство след избухването на COVID-19 ще гласува комисията на ЕП за граждански свободи (LIBE). По време на дебат на 12 май, членовете на ЕП подчертаха, че временните проверки на вътрешните граници в Шенгенското пространство трябва да бъдат премахнати координирано, веднага щом обстоятелствата позволяват (четвъртък).

Нов дългосрочен бюджет на ЕС / Земеделие. Комисията на ЕП по земеделие (AGRI) ще обсъди новото предложение за многогодишна финансова рамка (МФР) и въздействието му върху финансирането на политиките на ЕС в областта на селското стопанство с еврокомисаря по бюджета Йоханес Хан. Евродепутатите многократно настояват, че само адекватно финансираната селскостопанска политика на ЕС може да осигури продоволствена сигурност и в същото време да се ангажира със Зеления пакт на ЕС (вторник).

COVID-19 / Цифрово наблюдение. Използването на цифрово наблюдение в контекста на пандемията от COVID-19 и нейните последици за правата на човека ще бъдат обсъдени от подкомисията на ЕП по правата на човека (DROI) (петък).

Стратегии за интеграция на ромите. Прилагането на националните стратегии за интеграция на ромите ще бъде обсъдено от комисията на ЕП по граждански свободи (LIBE) с еврокомисаря по въпросите на равнопоставеността Хелена Дали и изпълнителния директор на Агенцията на ЕС за основните права (FRA) Майкъл О'Флахърти. Тези стратегии имат за цел борба с негативното отношение към хората от ромски произход в Европа и улесняване на интеграцията им (четвъртък).

Програма на председателя на ЕП. Във вторник председателят на ЕП Давид Сасоли ще проведе видеоконферента среща с контактната група на Парламента за многогодишната финансова рамка (МФР), за да обсъди предстоящите преговори за новия дългосрочен бюджет. Председателят ще има видеоконферента среща и с италианския премиер Джузепе Конте, както и телефонно обаждане с председателя на парламента на Украйна (Върховната Рада) Дмитро Разумков в сряда. В четвъртък председателят Д. Сасоли ще изнесе реч на NEF Online, онлайн платформата за дебати на Форум Нуева Економиа (Nueva Economía Forum).

 

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news