Новини

karlЗа втора поредна година проектът „Международна седмица България“ (International Week Bulgaria) ще представя България на общоевропейския конкурс за наградата „Карл Велики“ за младежи за 2013 година. Българското национално жури избра проекта, осъществен от екипа на IW България, за национален победител на шестото ежегодно издание на наградата. International Week (IW) е годишна среща на студенти по бизнес и икономика, която се организира от 25 университета в 22 страни от цял свят.

„Международна седмица България“ е националният победител за наградата „Карл Велики“ за младежи 2013. Българското жури, в състав д-р Антония Първанова (АЛДЕ), Метин Казак (АЛДЕ) и Десислава Антонова от Младежки екип Европа, избираха между 12 проекта в сериозна конкуренция. Журито провъзгласи победителя, вземайки предвид неговия голям потенциал и добавена стойност.

За втора поредна година проектът ще представлява страната ни на конкурса на европейско ниво. През 2011 г. национален победител за България беше проектът „BEST Academics and Companies“.

Международна седмица България

„Международна седмица България“, или International Week (IW) Bulgaria, е проект от студенти за студенти — български и чуждестранни. Работата по проекта е доброволческа.

Всичко започва с идеята на Десислава Стоянова, студентка в Стопански факултет на Софийския университет, да организира първата международна седмица в България. След изключително успешното провеждане на международната седмица през май 2011 година, страната ни вече е част от IW мрежата. Всяка година IW Bulgaria запознава около 20 чуждестранни студенти с българската култура, история, природа, бизнес среда и образование, като в същото време дава възможност на около 50 български студенти да взимат участие във всички международни седмици, провеждани по света. Това е една невероятна възможност за българските студенти да разширят своите хоризонти, но в същото време означава и задължение за ежегодно организиране на IW в България.

Темата на IW Bulgaria 2012 беше „Корпоративна социална отговорност“.

Европейска награда „Карл Велики“ за младежи

Наградата „Карл Велики“ за младежи, която се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в гр. Аахен, се връчва за проекти, чиито създатели са на възраст между 16 и 30 години. Спечелилите проекти трябва да служат като примери за младите хора, живеещи в Европа, и да предлагат практически примери за съвместно съжителство между европейците.

Проектите, избрани на първите три места, ще получат съответно 5 хил. евро, 3 хил. евро и 2 хил. евро. Авторите на тези проекти ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент през есента.

Представителите на националните победители не само ще бъдат поканени да участват в церемонията по връчването на европейската награда на 7 май, но и ще присъстват два дни по-късно на церемонията по връчване на Международната награда „Карл Велики“ по време на четиридневната си екскурзия до гр. Аахен, Германия.

Как ще бъдат избрани общоевропейските победители?

Общоевропейско жури, което се състои от трима евродепутати, председателят на ЕП и четирима представители на Фондацията за международната награда „Карл Велики“, ще изберат европейския лауреат сред 27-те национални победители до 24 април 2013 година.

Наградените три проекта ще бъдат обявени от председателя на ЕП и от представител на Фондацията за наградата „Карл Велики“ в гр. Аахен, Германия. Тримата победители ще бъдат поканени да посетят ЕП в Брюксел или в Страсбург.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg