Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

euroscolaНа 2 февруари в Пловдив за трети път в България се проведе регионално състезание "Eвроскола". При силната конкуренция на 20 училища от област Пловдив, Стара Загора, Смолян и Пазарджик, журито определи 8 отбора, които ще заминат в Страсбург за симулация на заседание на Европейския парламент.

Победителите са отборите на ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери" от гр. Пловдив, СОУ "Христо Ботев" от гр. Девин, СОУ "Отец Паисий" от гр. Мадан, ПГЕ "Джон Атанасов" от Стара Загора, СОУ "Христо Проданов" от Карлово, ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" от Пловдив, ПГТ "Пров. д-р Асен Златаров" от Пловдив, НТГ "Васил Левски" от Пловдив.

Екипът на "Европа Директно" Стара Загора  ги поздравява за успеха и пожелава и на останалите участници от Стара Загора да успеят да се класират следващия път!

Тези отбори спечелиха за училищата си квота, чрез която групи от 24 ученици ще пътуват до Страсбург през 2013 г., за да се включат в симулирано ученическо "заседание" на Европейския парламент.

Журито на състезанието включваше Виолета Станичич, ръководител на Информационно бюро на ЕП в България, Тодор Иванов секретар на Изпълнителния комитет на Общинския Синдикат на българските учители Пловдив, Донка Щилянова директор Дирекция "Oбразование" в Oбщина Пловдив, Велизар Попов управител на Областен информационен център Пловдив, Росен Димов председател на младежката организация "Европейски алтернативи", Десислава Шишманова директор на БНТ Пловдив, Иванка Киркова ръководител на Регионалния инспекторат по образованието в гр. Пловдив, Даниел Делчев младежки лидер в Националната асоциация на българските европейски клубове, Николай Близнаков изпълнителен директор на фондация "Пловдив 2019" и Радослав Щилянов — Младежки екип Европа.

По време на състезанието ученици от 20 гимназии и специализирани средни училища участваха в дебати по актуални европейски теми, като възстановяването от икономическата криза, европейската идентичност, каква е формулата на успеха на младите в ЕС, визията за развитие на ЕС, доброволчеството, европейското гражданство...

Състезанието беше организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в България в сътрудничество с Министерството на образованието, младежта и науката и с Националната асоциация на българските европейски клубове, Регионалния инспекторат по образованието гр. Пловдив.

Целта на състезанието е да даде възможност на учениците да спечелят квота за програмата "Eвроскола", като демонстрират познания и умения за динамичен дебат по актуална европейска тема и владеене на един от трите работни езика в "Евроскола": английски, френски или немски. От 2006 г. насам повече от 70 български училища и над 1200 български младежи са участвали в програмата "Евроскола".

Повече подробности за програмата „Евроскола“

 

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg