Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

euroscolaНа 2 февруари в Пловдив ще се проведе третото регионално състезание „Eвроскола“ за училища от Пловдивска и Старозагорска област, област Смолян и Пазарджик. На него отбори от по 5 ученици от 20 училища ще се състезават за спечелването на квоти за участие в програмата „Eвроскола“ на Европейския парламент през първата половина на 2013 г. Състезанието ще се състои на 2 февруари, събота, от 10,00 часа в зала „Съединение“ в Регионалния историческия музей в град Пловдив (пл. „Съединение” № 1). След края на състезанието (към 16,15 ч.) ще има пресконференция, на която ще бъдат обявени училищата, спечелили квоти за посещение на Страсбург.

Целта на състезанието е да даде възможност на учениците да спечелят квота за програмата „Eвроскола“, като демонстрират своите познания и умения за провеждане на динамичен дебат по актуална европейска тема, както и доброто владеене на един от трите работни езика в „Евроскола“: английски, френски или немски. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие в програмата „Евроскола“ за своите училища, вероятно за първото полугодие на 2013 година.

Състезанието се организира в сътрудничество с Министерството на образованието, младежта и науката, Регионалния инспекторат по образованието град Пловдив и Националната асоциация на европейските български клубове.

Събитието е отворено за медии. В 16,30 часа ще се състои кратка пресконференция, на която ще бъдат обявени имената на победителите.

За програмата "Евроскола" на Европейския парламент

Програмата "Евроскола" има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се "включат" чрез симулирани заседания в работата му и дори да "гласуват" неговите резолюции. Чрез нея ученици от училища във всички страни от ЕС прекарват един ден в Европейския парламент в Страсбург, където участват в симулация на неговата работа в рамките на "Младежкия европейски парламент", като разискват и гласуват въпроси от интерес за Европейския съюз.

По време на своя парламентарен ден в Страсбург, около 500 европейски ученици участват в "заседания на комисиите" и в "пленарни заседания", разискват и гласуват резолюции, като дебатите се водят основно на френски и английски език. От мига, в който пристигнат в ЕП в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище и стават част от многоезичните работни групи.

От 2006 г. насам, повече от 65 български училища и над 1200 български младежи са участвали в програмата "Евроскола".

Повече подробности за програмата „Евроскола“

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg