Новини

 

Три години след като опустошително земетресение разтърси Хаити, отнемайки живота на над 200 000 души и оставяйки без подслон други 1,5 милиона, ЕС продължава да помага на изпитващата затруднения държава с допълнителни 30,5 млн. евро хуманитарна помощ.

Преминаването на тропическата буря „Айзък“ и урагана „Санди“ през региона миналата година показа продължаващата нужда от помощ на стотици хиляди души в уязвимо положение. Много от тях все още живеят в лагери, но постепенно се завръщат в постоянни жилища. Достъпът до чиста вода и основни здравни грижи, както и подобряването на хигиенно-санитарните условия и насърчаването на хигиената продължават да са проблемни. Ключова област на хуманитарната дейност в Хаити са продължаващите ответни мерки по отношение на епидемията от холера и предотвратяването на разпространението ѝ.

„ЕС остава ангажиран с подпомагането на нуждаещите се жители на Хаити и на страната в процеса ѝ на възстановяване“, заяви Кристалина Георгиева, комисар на ЕС по въпросите на международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи. „Важно е да се подчертае, че до момента в отговор на земетресението е постигнато много. Броят на разселените лица, които живеят в лагери, е намалял от 1,5 милиона в разгара на кризата на по-малко от 350 000 в края на 2012 г. Епидемията от холера като цяло бе ограничена. При все това трябва да продължим усилията си в предоставянето на Хаити на шанс да се самоизгради като държава, много по-силна от преди земетресението.“ Комисар Георгиева ще посети Хаити този уикенд.

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg