Новини

euroscola

 

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание за училища от Пловдивска и Старозагорска област, област Смолян и Пазарджик за участие в програмата „Евроскола“ на Европейския парламент.

Всички ученици от училища от Пловдивска и Старозагорска област, област Смолян и Пазарджик, които искат да се състезават в Пловдив, трябва да заявят участие до 18 януари.

Състезанието ще се състои в гр. Пловдив, в началото на месец февруари 2013 г.. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие в програмата „Евроскола“ за своите училища за първото и второ полугодие на 2013 година.

Отборите ще се състоят от 5-ма ученици, които трябва да бъдат ръководени от един учител. Преподавателите няма да участват в самото състезание и да се намесват в дебатите или презентацията на учениците си.

За тези от училищата, които са от съседни на гр. Пловдив населени места и общини, области, Информационното бюро на Европейския парламент в България поема транспортните разходи. За целта, те трябва да представят на място оригинала на билета си.

Не е необходима специална предварителна подготовка на участниците. Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес. Тези училища, които ни потвърдят участието си, ще получат седмица преди състезанието подобни примерни теми за ориентация.

В състезанието могат да участват ученици на възраст 16—18 години (16-те години могат да се навършат до края на 2013 година) от училища, които да са участвали в програмата „Евроскола“ преди 2010 г. и да не им предстои участие до края на 2013 г. Искаме да подчертаем, че доброто владеене на един от трите работни европейски езици — английски, френски или немски — е измежду главните условия за участието на училищата в програмата „Евроскола“ и се проверява по време на състезанието в Пловдив.

Молим желаещите да изпратят заявките си за участие до 18 януари 2013 г. включително на адрес:

Повече информация за програмата „Евроскола“:

http://www.europarl.bg/view/bg/info_office/activities/Euroscola.html

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg