Новини
×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/events2012/koledna-trapeza

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/events2012/koledna-trapeza

a7006879За четвърта поредна година Европа Директно - Стара Загора, в партньорство с още 14 неправителствени организации и граждански клубове, подкрепени от Община Стара Загора, организираха Коледна трапеза на Обединена Европа - благотворителна вечер в подкрепа на важна за обществото кауза. Надсловът на инициативата е Млада Загора. Със събраните средства  ще се финансират млaдежки инициативи и проекти.

По традиция и тази година ученици от Професионалната гимназия по облекло и хранене Райна Княгина подготвиха ястията за Коледната трапеза на обединена Европа. Те представиха всяка държава-членка на Европейския съюз с по две традиционни за празника  ястия.

Ястията, които бяха разпродадени с благотворителна цел на търга бяха предоставени от ресторанти от Стара Загора и от представители на Клуба на етносите.
Вечерта започна с връчване на две награди от Граждански клуб ЛИПА за особени заслуги в областта на математиката. Получиха ги Рада Атанасова, от 12 клас в ГПЧЕ Ромен Ролан и Петър Тонев, от 11 клас в ПМГ Гео Милев. Наградите връчи председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов. Той поздрави учениците за техните победи в престижни областни и републикански състезания и олимпиади по математика и призова повече клубове и организации да обръщат внимание на таланта на младежите и да го поощряват с всички възможни средства.

Сред атракциите на вечерта беше подреждането на пъзел, изобразяващ картата на Европа, представяща държавите с характерни архитектурни обекти и анимационни герои. Състезанието беше обвързано Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. Преди старта екипът на Европа Директно Стара Загора сподели с партньорите и гостите на събитието удовлетвореността си от полученото часове преди трапезата писмо за одобрение на ново споразумение с ЕК за следващ мандат на Центъра.

В надпреварата участваха отборите на двата Лайънс клуба в града, Ротари клуб - Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА. Техните представители с неприкрит ентусиазъм наредиха пъзелите и заедно с това прибавиха 600 лева в подкрепа на каузата на вечерта. Първи със задачата с нареждането на частите от картата се справи тимът на Ротари клуб - Стара Загора.

Гостите на Благотворителната вечер бяха поздравени от детска музикална формация Звездопад и от талантите от Клуб по спортни танци Голд степ.

Съорганизатори на събитието тази година са: Европа Директно, Обществен дарителски фонд, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Гражданско обединение Екоцентър, Зонта клуб, Иннер Уийл клуб, Интеракт клуб, Лайънс клуб Стара Загора - Августа, Лайънс клуб Стара Загора - Тракия, Младежки общински съвет, Ротаракт клуб, Ротари клуб Стара Загора и с участието на Клуб на етническите общности. Партньор на инициативата и тази година е Община Стара Загора.

 

 

 

{gallery}events2012/koledna-trapeza{/gallery}

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg