Конкурси

Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентско есе на тема „Избирам Европа“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на ФЖМК, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“.

Като европейци сме изправени пред множество предизвикателства: от миграцията до промените в климата, от младежката безработица до сигурността на личните данни. Живеем в свят на все по-голяма глобализация и конкуренция. Същевременно референдумът за Брекзит показа, че проектът за Европейски съюз може да промени посоката си. Повечето от нас приемат демокрацията за даденост, но и тя все по-често изглежда застрашена като принцип и на практика.

Ето защо Бюрото на ЕП в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ решиха да дадат възможност на студентите да изразят своето мнение и да покажат защо е важно да изберем Европа.

Правилата на конкурса

В конкурса за есе могат да участват студентите от всички курсове и специалности на Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“. Текстовете на тема „Избирам Европа“ трябва да са в размер до 1000 думи и да бъдат изпратени на имейл до 23 ноември 2018 г. Работите ще бъдат оценени от жури, което ще включва представители на ФЖМК и на Европейския парламент. Тримата най-добре представили се студенти ще бъдат наградени с посещение на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 30 ноември 2018 г. от 10.00 ч. на специално събитие в Дома на Европа.

Официалният старт на инициативата ще бъде даден на 19 октомври, 10.00 часа, в зала 15 във ФЖМК. Студентите ще могат да се срещнат с представители на Бюрото на ЕП в София и да разберат повече за възможностите, които ЕС дава на младите хора.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news