Конкурси

Вземете камерата и се подгответе да кажете „Снимаме“. Даваме на петима талантливи млади филмови режисьори възможността да разкажат своята #EUandME история, като я разработят от хартията до екрана… с помощта на известен европейски режисьор.

Искате да разкажете страхотна история на тема #EUandME? Чувствате, че сте готови да напишете сценарий и бленувате да го реализирате с помощта на известен европейски режисьор? Мечтаете да видите как идеята Ви оживява на екрана? Представяме Ви конкурса за млади филмови режисьори #EUandME!

В рамките на кампанията #EUandME  младите кинорежисьори имат възможност да събудят „заспалия Спилбърг“ в себе си и да напишат и режисират късометражен филм, не по-дълъг от 5 минути, свързан с влиянието на Европейския съюз върху ежедневието на хората.

Филмът трябва да отразява една от петте теми на кампанията: „Дигитални технологии“, „Мобилност“, „Умения и бизнес“, „Устойчиво развитие“ и „Права“.

Всеки от петимата победители ще получи парична помощ от по 7500 евро, за да реализира идеята си.

За участие в конкурса са необходими:

  • Две резюмета от по 500 думи за предложения филм – едното на английски, другото – на родния език на кандидата.
  • Два видеоклипа по 60 секунди, направени със смартфон, в които се обяснява идеята на филма. Единият видеоклип трябва да е на английски език, а другият – на родния език на кандидата.
  • Линк към късометражен филм заснет от кандидата през последните 5 години.

Повече информация за конкурса и правилата, както и формуляра за кандидатстване ще откриете на следния линк.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време.

За въпроси относно конкурса можете да се свържете с екипа на #EUandME на  .

Кампанията #EUandME стартира в 28-те държави членки на ЕС през май 2018 г. и ще продължи 18 месеца. Наред с конкурса за млади филмови режисьори, тя включва популяризирането на пет късометражни филма на известни европейски режисьори, илюстриращи ползите от ЕС за европейските граждани, и редица други събития и дейности в държавите членки.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news