Конкурси

Понастоящем дебатите в целия Европейски съюз са съсредоточени върху въпроса за границите, както поради извънредните миграционни движения, на които сме свидетели, така и поради загрижеността за сигурността и стабилността във и около Европейския съюз. Същевременно премахването на вътрешните граници е едно от най-важните постижения на европейската интеграция, което носи големи социални, културни и икономически ползи.

Какво представляват границите? Как те засягат нашия живот? Какво ги прави „реални" или „въображаеми"? Как се променят те? Какво означава това за нас като индивиди и като граждани на нашия град, регион, държава или на Европейския съюз?

„Представете си Европа без граници" приканва фотографи любители и професионални фотографи да запечатат на снимка своето тълкуване на този много актуален въпрос. На уебсайта на инициативата (pescor.eu/noborderseu) участниците ще намерят идеи за вдъхновение, които да ги насочат върху какво да се съсредоточат.

Крайният срок за участие в конкурса е 30 юни 2016 г. и в него могат да участват всички, които пребивават в Европа и са навършили 18 години.

Искате ли да спечелите фотографско оборудване на стойност до 2000 евро и тридневно пътуване за двама до Брюксел? Тогава грабвайте фотоапарата си и започвайте да снимате!

Трите най-добри снимки ще бъдат избрани от жури, съставено от членове на групата на ПЕС в КР (Комитетът, който представлява местните и регионалните власти от целия ЕС) и професионални фотографи. Освен това през септември публиката ще има възможност да избере четвърти лауреат чрез онлайн гласуване на нашата страница във Фейсбук (www.facebook.com/pesgroupcor).

Победителите ще бъдат обявени през октомври 2016 г.

За повече информация за конкурса и рекламни материали, моля посетете уебсайта на конкурса (pescor.eu/noborderseu)

За контакт:

Сами Беномран

+32 2 282 22 37

Катя Тюрк

+32 2 282 21 69

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news