Конкурси

Във връзка с предстоящото честване на Деня на Европа – 9 май 2014г., Европейската Комисия, в партньорство със Столична община, възнамерява да изгради „Алея на Европа", която по иновативен начин да запознава жителите и гостите на София с политиките на Европейския съюз, правата и задълженията на гражданите, както и с интересни природни и културно-исторически факти от държавите-членки. Алеята ще бъде първата по рода си в Европейския съюз.

На 11 февруари (вторник) от 11:00 ч. в Дома на Европа (ул. Раковска 124, София) ще се проведе официалното представяне на конкурса – с участието на ръководителя на Представителството на Европейската Комисия в България г-н Огнян Златев, представители на Столична община и Камарата на архитектите в България.

Настоящият конкурс за идейна концепция за рекламно-информационна „Алея на Европа" цели избор на проектант за изработка на проект на база най-добро предложено решение. След приключването на конкурса и избора на проектант ще бъде направена изложба с всички предадени проекти. На класираният на първо място участник ще бъде възложено проектирането на обекта. Конкурсът е явен, едноетапен.

 

Право на участие в конкурса (със статут на водещ проектант) имат всички правоспособни архитекти и ландшафтни архитекти, които са се регистрирали за участие. Всеки участник (екип) може да се регистрира само веднъж и да представи само едно проектно предложение.

Информация за участие в конкурса и представяне на проектите, може да намерите на страницата на Камарата на архитектите в България -  .

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news