Конкурси

Европейската комисията стартира Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2014 година. Конкурсът се организира от ГД "Предприятия и промишленост" на Комисията и цели да отбележи успешните дейности и инициативи, предприети за насърчаване на предприятията и предприемачеството; да отличи и сподели примерите за най-добри предприемачески политики и практики; да повиши съзнанието за ролята, която предприемачите изпълняват в обществото; както и да подкрепи и вдъхнови потенциалните предприемачи.

Поканени за участие в конкурса са национални, регионални или местни власти, както и публично-частни партньорства от всички държави членки на ЕС, включително Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция. Категориите, в които се присъждат награди, са шест: (i) насърчаване на предприемаческия дух; (ii) инвестиране в изграждането на предприемачески умения; (iii) подобряване на бизнес средата; (iv) подкрепа на интернационализирането на бизнеса; (v) подпомагане развитието на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите; (vi) награда за отговорно и интегриращо предприемачество.


Конкурсът се провежда в два етапа. Първоначално кандидатите се състезават на национално равнище, след което могат да бъдат избрани да продължат и на европейско равнище. В рамките на националните конкурси всяка държава избира двама кандидати, които да бъдат номинирани за участие в европейския конкурс до май 2014 година.

 

Национален координатор на конкурса е Министерство на икономиката и енергетиката (г-жа Сашка Колчева, телeфон: (02) 940 7325, e-mail: ).

Крайният срок за подаване на кандидатури за участие в националната селекция е 14 април 2014 година.

Допълнителна информация за конкурса, както и формуляри за участие – тук.

 

https://www.facebook.com/pages/European-Enterprise-Awards-Bulgaria/177845486636

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news