Конкурси

Обичате ли да участвате в училищни дискусии? Всички ли са поравно приети във вашето училище? Дали всички ученици са третирани като равни? По какъв начин са представени теми като правата на човека и другите социални проблеми в училищния живот? Какво означава за вас понятието обучение в демокрация и права на човека образование?

 

Създайте комикс, който да разглежда тези проблеми. Комиксът трябва да е на английски, френски или немски и да разказва история в не повече от 8 кадъра на една страница. Файлът трябва да се изпрати в pdf формат и да не надвишава 1 мегабайт. В допълнение учениците трябва да представят кратко обяснение на идеята си, заедно с името си, имейл, телефонен номер и информация за училището, в което учат.

 

Печелившите проекти ще получат голяма медийна популярност и излъчване в интернет сайтовете на европейските институции, на Съвета на Европа и партньорските мрежи. Десетте най-добри материала ще бъдат удостоени за принос в развитието на съвременно образование по гражданство и човешки права и ще бъдат включени в един или няколко късометражни филми / анимация, която ще станат част от обучителната програма по темата.

 

Организатор: Съвета на Европа

Краен срок: 24 декември 2013 г.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news