Начало

Предстоящо

Няма събития

2511-26112011_sofia 186Европейската комисия, чрез Представителството си в България, организира конкурс за участие в Младежки Екип Европа (Team Europe Junior), част от мрежата Европа Директно в България.  
 
Конкурсът…

Търсят се студенти, които да участват като доброволци в кампанията "Отново на училище" през 2012 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали…

Да говорят пред и с най-различни хора в България за Европейския съюз, за европейските политики, за гражданството на ЕС и за европейските теми, които вълнуват всички.

Основна цел:

С този конкурс Европейската комисия в България цели да събуди интерес и да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно ЕС, политиките на ЕС, гражданството в ЕС и значението на европейската интеграция. Давайки своя личен пример младежите от Екип Европа ще допринесат за тази кауза.

Провежда се в два етапа

Първи етап – изпращане по електронен път на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и презентация по зададени европейски теми.  Кандидатите, които получат над 30 точки, ще бъдат поканени на втория етап да говорят по темата на презентацията си пред жури и публика.

Участниците в този конкурс ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Европейската комисия в България, на Екип Европа в България (Team Europe Bulgaria) и на информационната мрежа Европа Директно в България.
Точките, събрани в първия етап, ще бъдат прибавени към точките, събрани през втория етап. 24-те участника, събрали най-много точки, ще получат следните награди:

  1. Посещение на европейските институции в Брюксел и презентации по европейски теми от служители на европейските институции;
  2. Специално обучение по комуникационни умения и представяне на презентации по европейски теми – в България;
  3. Сертификати от Европейската комисия в България за участие в инициативата "Отново на училище" и в младежкия Екип Европа през 2012 година, описващи дейностите по участието в този екип.

Формулярът-заявление за участие, мотивационното писмо и презентацията се изпращат само по електронен път на имейл:

Срок за изпращане на заявление за участие: 17:30 часа на 21 март 2012 г.

Обявяването на резултатите от конкурса и имената на победителите ще се състои през април 2012 година.

Прочетете пълния регламент на конкурса и свалете формуляра – заявление за участие в конкурса от интернет страницата на Европейската комисия, Представителство в България: http://ec.europa.eu/bulgaria
 
За повече информация:
Въпросите се приемат само в писмен вид на:
Всички отговори ще бъдат публикувани на уебсайта на Европейската комисия в България http://ec.europa.eu/bulgaria

anketa

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news