Начало

Предстоящо

Няма събития
×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/events2011/9mai

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images//events2011/9mai

hpim1364Европейският информационен център "Европа директно" – Стара Загора организира отбелязване Деня на Европа във всички 11 общински центрове на област Стара Загора между 2 – 10 май. Организирани са събития, насочени към децата на възраст между 7-15 години. Те включват състезание между отбори по подреждане на пъзел с детска занимателна карта на Европа (150 см / 200 см), рисунки на асфалт и кратки въпроси от историята на Европейския съюз. Предвижда се посещение на Коледните дръвчета на Обединена Европа, които миналата година по това време, децата засадиха във всеки общински център със задължението да се грижат за тях.

На 4 май 2011 „Европа директно” – Стара Загора и общински офис Казанлък посетиха Основното училище „Св.св.Кирил и Методий в с.Ръжена. Децата от 1 до 4 клас се включиха активно и с голямо удоволствие в подреждането на пъзела, който при правилно поставяне на отделните елементи изобразява една занимателна карта на Европа.Учениците бяха разделени от своите учители на 4 отбора и всеки един се стремеше да нареди най-бързо европейския пъзел, за да може първи да получи занимателните книжки и други награди,които бяха приготвени от офиса на „Европа директно”.

В подреждането на пъзелите помагаха както учителите, така и двама европейски доброволци от Литва и Турция, които бяха гости на празника в училището.

По-големите ученици 4-7 клас се състезаваха със знания, като отговаряха на въпроси от историята на Европейския съюз, Деня на Европа и значението на тел.112. Разбире се трудът им беше възнаграден с разнообразни подаръци, с логото на ЕС.

Изборът за провеждане на детски празник, посветен на Деня на Европа, в с.Ръжена не бе случаен.

Възпитаниците на основното училище в селото направиха своя избор да участват в кампанията”Осинови паметник” на общински офис Казанлък, като осиновиха Паметника на загиналите в Балканската, Първа и Втора световна войни, който се намира в парка на селото.

Директорката на училището, г-жа Арнаудова съобщи, че вече са започнали подготвката като са издирили историята на паметника чрез спомените на жители на селото. Кметът на с.Ръжена, г-н Апостол Терзиев потвърди своята готовност да подкрепи училищната инициатива, като съдейства с финансови средства за възстановителни работи по паметника.

 

{gallery}/events2011/9mai{/gallery}

anketa

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news