Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Асоциация „Активни потребители” ще съветва гражданите в Казанлък

Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора , офис Казанлък отбелязва Световния ден на потребителя като кани гражданите на община Казанлък на 16 март 2010 г.от 15 до 16 ч. да посетят Центъра на ул.”Искра „ №4  и да зададат своите въпроси към г-н Богомил Николов от Асоциацията „Активни потребители”, София.

Асоциация „Активни потребители„ участва в кампанията  на ЕС „В Европейския съюз вие имате потребителски права, отстоявайте ги!” като независим източник на информация и съвет за гражданите.
Асоциацията подготвя безплатни брошури с основните права на потребителите в 15 сфери. Част от тези брошури ще се раздават в Центъра „Европа директно” .

Само на 16 март от 15 до 16 часа ще можете да получите  компетентен експертен отговор за свои нарушени права и информация за интересуващи ви въпроси, свързани с новия Закон  за потребителския кредит.

Първото официално честване на Световния ден на потребителя  е през 1983-та година и оттогава става важна дата за потребителските организации в цял свят. Две години по-късно - на 9 април 1985 г. общото събрание на Организацията на обединените нации одобрява идеята той да стане Световен ден за защита на потребителите. В България  за първи път се отбелязва преди 10 години..

Денят има за цел да напомни основните права на гражданите като потребители и да ги направи по-активни в тяхното отстояване. 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news