Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Световния ден на потребителя бе отбелязан в Казанлък

Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора , офис Казанлък отбеляза Световния ден на потребителя

На 16 март в казанлъшкия офис на „Европа директно” на ул.Искра №4 имаше ден на отворените врати за жителите на община Казанлък по въпроси, касаещи техните  потребителски права. Гост на града беше г-н Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация “Активни потребители”, присъстваха също и експерти от общинското звено ”Защита на потребителите” към Община Казанлък – Захарина Андреева и Снежана Станчева. Г-н Николов информира за приетите и предстоящи европейски директиви, свързани с правата на потребителите, а експертите от общинското звено уточниха, че се занимават със случаи на злоупотреби най-често при неприети рекламации или гаранции на стоки само на територията на община Казанлък. Освен отговори на въпроси свързани с нарушени потребителски права, в офиса се раздаваха безплатни информационни материали и брошури с основните права на потребителите в следните сфери: потребителски кредити, гаранции при покупка на стоки и услуги, резервация на пакетни почивки и ваканционен пакет; информационна брошура за дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Мероприятието имаше за цел да напомни основните права на гражданите като потребители и да ги направи по-активни в тяхното отстояване.Това се прави в  съответствие с по-широка инициатива на Европейския съюз за развитие на активно потребителско общество в новите страни-членки на ЕС, част от която е и работата на Асоциация “Активни потребители”. 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news