Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

ЕИЦ, съвместно с Бюро по труда - Стара Загора проведе обучение на безработни

На 25.03.2010 година Европейският информационен център проведе в Клуб Работа съвместно с Дирекция Бюро по труда - Стара Загора информационен ден за безработни, на който бяха представени възможностите за професионално обучение, повишаване на квалификацията и започване на работа, както и стартиране на собствен бизнес по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Информационният ден е част от работната програма и Календар 2010 на „Европа директно”- Стара Загора и е свързан с приоритета на ЕК за 2010 за борба с бедността и социалното изключване.

Основната цел на екипа на „Европа директно”- Стара Загора беше да представи основният приоритет на ЕК за 2010, а именно Борбата с бедността и социалното изключване, посланието на Комисията до всеки един от нас и най-вече потенциално и пряко засегнатите. Да провокира хората да бъдат активни в търсенето на възможности за професионално обучение и реализация, защото крачката от безработицата до бедността и социалното изключване е твърде малка и не винаги е осъзнавата, когато се прави. Да бъдат активни и да дават обратна информация, когато не са доволни от качеството на обучение или когато работодателят е некоректен с тях, за да бъдат взети адекватни и навремени мерки. Да бъдат провокирани да не стават безделници - т.е хора които само симулират желание за работа и влизат от курс в курс, защото започвайки работа всеки има реалните шансове за професионален растеж и развитие, а не за социална изолация и бедност.

Жулиета Върлякова, Бюро по труда, представи актуалните мерки и възможности за обучение, целевите групи, стипендиите и другите условия за участие. Имаше конкретни въпроси за европейската мрежа за професионална мобилност EURES, възможностите за хора над 50, работещи, които желаят да повишат професионална квалификация или да усвоят ключова компетентност.

Това е първият семинар от кампанията на ЕД-СЗ, свързана с основния приоритет на ЕК. Предстоят такива във всички Дирекции Бюро по труда в региона и техните филиали.

obucheniebezrab3


obucheniebezrab1

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news