Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Семинар "Европейски програми за иновации и нови технологии", Стара Загора

s7003754Иновациите са основен двигател за икономическия растеж. Малките и средните предприятия генерират значителна част от иновациите, които водят до създаването на продукти и услуги с висока добавена стойност, поради което Европейската комисия работи активно за насърчаване на иновациите.

Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора в партньорство с Европейския информационен и иновационен център - Стара Загора (ЕИИЦ) организира семинар за малки и средни предприятия, които проявяват интерес към иновационни проекти. Семинарът се проведе на 13.11.2009 г. в залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора.

 

s7003755През месец септември 2009 г. бе обявена покана за набиране на предложения по Седма Рамкова програма (FP7): Изследвания в полза на малки и средни предприятия.  Програмата е насочена към повишаване на научния и иновативен капацитет на МСП и научни организации чрез финансова подкрепа в 11 специфични научно-изследователски области. Задължително условие за участие в програмата е създаване на международен консорциум от фирми и изследователски организации, които да си партнират при реализацията на проектите.

 


s7003753Семинарът включваше презентации на четири програми на ЕК, финансиращи развитието на иновациите и новите технологии:

  • Седма Рамкова програма (FP7);
  • EIP Eco Innovation;
  • Интелигентна Енергия (EEI);
  • ОП Конкурентоспособност.


 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news