Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Стара Загора отбеляза 20 години от демократичните промени

picture001На 5 ноември Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Стара Загора, съвместно с  Библиотека „Захарий Княжески” и Регионалния исторически музей  отбеляза 20 години от демократичните промени в Централна и Източна Европа. Програмата, посветена на събитието, започна с откриване на фото-изложба „ЕВРОПА – ЕДИННА И СВОБОДНА”, представяща кадри от промените в отделните европейски държави.


Статии, книги, архивни документи и снимки, предоставени от партньорите на инициативата и от частни колекции на граждани, ни върнаха към годините на Прехода в България и Стара Загора, към зората на демокрацията, раждането на новото време, новите идеи, новия живот... С автентичните лозунги, съхранени от музея, бе представено символично и „Градчето на истината” - една от емблемите на протестите за демократични промени в града ни. Вечерта продължи с дискусия и анализ на последните 20 години с политологът-социолог проф. Антони Гълъбов на тема: „България и нейните граждани - 20 години след Прехода”.


На финала на вечерта, ЕВРОПА ДИРЕКТНО  - Стара Загора покани участниците в дискусията да разрушат с общи усилия макета на символично пресъздадената Берлинска стена.

Снимки от изложбата

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news