Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Фотоизложба от най-интересните и оригинални творби, участвали в конкурса "Да сътворим заедно…"

dasatvorimcreativityПътуваща фотоизложба от най-интересните и оригинални творби, участвали в конкурса "Да сътворим заедно...", организиран от Представителството на Европейската комисия в България, пристигна от Сливен в Стара Загора.

Експозицията е част от младежкия фотоконкурс "Да сътворим заедно...", посветен на Европейската година на творчеството и иновациите 2009, който се проведе в контекста на традиционната общоевропейска инициатива "Пролет в Европа", насърчаваща училищни дебати, състезания и проекти по различни европейски теми.

 

Конкурсът беше обявен на 6 март 2009 г. и имаше за цел да подтикне младите хора творчески да пресъздадат различни сюжети по темата "Да сътворим заедно..." - хора, които творят заедно, различните продукти на творчеството и иновациите, и не на последно място, фотографии, които сами по себе си са резултат от успешна съвместна творческа и иновативна работа. В конкурса взеха участие младежи от цяла България на възраст от 12 до 19 години. Техните творби бяха оценявани по следните критерии - интерпретация на темата, творчество и оригиналност, яснота на посланието, универсалност на посланието, способност да се ангажира вниманието на зрителя.

Отличените млади творци са Никола Василев на 13 години, ученик в СОУ "Цанко Церковски" - Полски Тръмбеш, за творбата " Писано яйце за Великден" (първа награда - огледално-рефлексен фотоапарат); Любослав Ангелушев на 14 години, ученик в МГ "Д-р Петър Берон" - Варна, за творбата "Нарисувай ми приятел" (втора награда - дигитален фотоапарат) и Стефан Балеев на 18 години, ученик в СОУ "Сава Доброплодни" - Шумен, за творбата "Да сътворим заедно красива България" (трета награда - дигитален фотоапарат).

Всички желаещи могат да разгледат изложбата до 16 октомври 2009 г. във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески".

След Стара Загора изложбата ще посети офиса на Европа Директно в Казанлък, след което ще отпътува за гр. Шумен.

 

pa160070 pa160068

 

За повече информация:

 

Европейски информационен център - тел. 60 50 07

Представителство на Европейската комисия в България: http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/060309-photo_bg.htm

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news