Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Завърши Акция Климат в Стара Загора

dsc03820На 1 август в Стара Загора се проведе Акция КЛИМАТ - информационна кампания, посветена на глобалните климатични промени и въздействието на човека върху планетарните процеси под надслов „Ти контролираш промените в климата!”.

Инициативата бе на Представителството на ЕК в България и се проведе в партньорство с Федерация Зелени Балкани. В проявата активно участваха Община Стара Загора, децата от Планета Детски Парламент, библиотека „Захарий Княжески”, медийни партньори, симпатизанти и др.

Акция Климат беше открита в присъствието лично на г-жа Зинаида Златанава – Ръководител на Представителството на ЕК в България и представители на Община Стара Загора, Регионалната инспекция по околна среда, неправителствени организации.

По време на кампанията в града на липите, гражданите и гостите на Стара Загора имаха възможност да разгледат пътуващата изложба от банери на ЕК, да получат информационни материали, рекламни тениски и значки на кампанията, да  се запознаят с проблема за глобалното затопляне, въздействието на човека върху планетарните процеси, стъпките които трябва да бъдат предприети за преодоляването на проблемите и дейностите на ЕК в посока на тяхното решаване. Най-малките рисуваха и участваха във викторини, които им донесоха много награди.

poslanie_01_08_09Децата от Планета Детски Парламент изненадаха присъстващите с музикална програма и изложба от рисунки, отправяйки своя призив за по-голяма ангажираност на всеки един към проблемите на околната среда.

Като част от кампанията официалните гости и граждани написаха своите "Обещания към Земята" т.е. стъпките, които са готови да предприемат в своето ежедневие, за да допринесат за решаване на проблема с глобалното затопляне. "Обещанията към Земята", заедно с детските рисунки от кампанията, ще бъдат изложени в Регионална библиотека "Захарий Княжески” - Стара Загора.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ КАМПАНИЯТА!

Сърдечно благодарим на всички участници:
Представителството на ЕК в България за прекрасната инициатива; федерация Зелени Балкани – нашите партньори и техните доброволци, без които кампанията нямаше да е възможна; Федерация Зелени Балкани, която прие пътуващата изложба; децата от Планета Детски Парламент за пъстрата програма; библиотека „Захарий Княжески” за оказаното съдействие при организацията на събитието; Дарик – Радио Стара Загора за медийната подкрепа и на всички граждани, загрижени за съдбата на планетата, която обитаваме.

Повече за глобалното затопляне, дейностите на ЕК за преодоляване на проблема и начините по които всеки от нас може да допринесе за неговото решаване, можете да намерите на сайта: http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/index_bg.htm

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news