Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Коледен дарителски кръг ще се проведе в Стара Загора

На 12-ти декември от 19ч. в ресторант „Сити“ в Стара Загора ще се проведе Коледна трапеза на Обединена Европа 2023г. Благотворителната инициатива поема Обществен дарителски фонд Стара Загора, който тази година отбелязва своята 20-годишнина. Сред партньорите на събитието са Агенция за регионално икономическо развитие и Европа Директно, заедно с граждански клубове от града, както и Търговско-промишлена палата Стара Загора. Програмата на вечерта включва дарителски кръг за Стара Загора, томбола с награди, както и музикална програма.

Целта на дарителския кръг е да бъдат набрани средства за 9 проекта на разнообразни теми, инициирани от гражданските клубове на Стара Загора, като всеки от тях застава зад добра кауза в полза на жителите на града. Тазгодишните проекти са следните:

„Офицери, пешки и Царски гамбит“  (Ротари клуб Стара Загора) за подкрепа на шахматен клуб „Траяна-2011“. Целта е да се осигури основното, което затруднява тренировъчно?състезателния процес, а именно недостигът на състезателни електронни часовници /за измерване времето на съперниците/, които са лицензирани от Световната федерация. Те са необходими, за да се проведе пълноценна подготовка, за организиране на клубен турнир и др.

„На пътя ЖИВОТЪТ е с ПРЕДИМСТВО“  (Ротари клуб Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора): целта е да се съберат средства за интерактивни устройства, разположени над лентите за движение, които отчитат скоростта на автомобила. Проектът засяга личната отговорност на всеки от нас като участник в движението по пътната мрежа на гр. Стара Загора.

„Оборудване на Кът за сътрудничество: въображението среща приятелството“ ( Инър Уийл Стара Загора – Берое): целта е в пилотен проект с ОУ „Кольо Ганчев“ да бъде обособен кът, в който учениците да обсъждат идеи и концепции, да играят образователни настолни игри, да се учат на пълноценно общуване – ключови умения за успеха на бъдещото работно място.

„Фестивал на усмивките и мечтите“ за деца със специални нужди“  (Инър Уийл Клуб Стара Загора): идеята на този проект е за 1 юни да бъде организиран фестивал за децата със специални нужди, който да предложи творчески, спортни, музикални ателиета, театър, информационен щанд, благотворителен базар и концерт. Предложението е фестивалът да се превърне в ежегодно събитие.

„БЪРЗИ ГЕРОИ 112!“  (Лайънс клуб Стара Загора Августа): „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ е здравнообразователна програма, одобрена от World Stroke Organization, Stroke Alliance for Europe и фондация Мрежа на училища за здраве в  Европа. Целта е изграждането на жизненоважни знания и умения при деца и възрастни за разпознаване на инсулта (обучавайки 1500 деца, животоспасяващите знание достигат до 10 000 възрастни в община Стара Загора). Програмата у нас е подкрепена от Българското дружество по неврология, МЗ, МОН и фондация Сърце до сърце за България.

„Оранжева стая“ (Зонта клуб Стара Загра): проектът е в отговор на потребността хора, които са жертва на насилие, да бъдат консултирани от компетентните органи в подходяща обстановка и щадяща среда. Целта е да се обособи стая, която да бъде пригодена и оборудвана за разпит на жертви на насилие в УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович“, където пострадалите спокойно да могат да разкажат за преживяното, без да изпитват неудобство и притеснение.

„Спътник Интеркосмос България-1300 в центъра на Вселената – етап 2“  (Граждански клуб ЛИПА): повод за проекта е 40-годишнината от изстрелването на спътници Интеркосмос България-1300 през 2021г. Идеята е реставрираният спътник да бъде поставен в прозрачен купол и изложен а парк Артилерийски. Инициативата е на Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Институт за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките, Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ и с подкрепата на Община Стара Загора.

„Стара Загора гледа към звездите“  (Творчески колектив „На улицата“): целта е да се насочи общественото внимание към обсерваторията, планетариума, летището, така че гражданите да се запознаят с техния потенциал за откривателство, наука и градско развитие. Проектът предвижда двудневна програма на територията на обсерваторията, която включва образователни работилници, тур за запознаване с историята и наличното оборудване, национална среща с участието на архитекти, урбанисти, предприемачи и учени, както и културна програма.

„Достъпно изкуство“  (Обществен дарителски фонд – Стара Загора): целта на проекта е да се преодолее социалната изолация на хора от различни възрасти в неравностойно положение, както и на хора с ниски доходи, като им се осигури достъп до театрални постановки.

Стойността на покана за събитието е 60лв. (включва куверт + дарение), като може да потвърдите присъствие до 08.12.2023г. на email: , или на тел.: 0884842933. 

 

koleda2023

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg