Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европейска седмица на мобилността в Стара Загора

Кампанията „Европейска седмица на мобилността" на Европейската комисия се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване.
За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност" и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!".
В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно-Стара Загора и тази година организира традиционното отбелязване на тази паневропейска инициатива.
В събитието ще се включат следните училища, които са били част от предходни издания на Седмица на мобилността през годините: 2-ро ОУ „Петко Рачов Славейков", 4-то ОУ „Кирил Христов", 5-то ОУ "Митьо Станев", 6-то ОУ „Свети Никола", Начално училище "Димитър Благоев", СУ „Максим Горки" и СУ „Васил Левски". От страна на Сектор Пътна Полиция участие ще вземе инспектор Грозданка Андреева, предоставяйки инструкции как учениците да карат велосипед в градска среда и как велосипедистите безопасно да участват в движението. Лекциите ще бъдат проведени в удобен час и ще включват ученици от всички IV- ти класове.
От своя страна екипът на Европейски информационен център Европа Директно-Стара Загора ще осигури за участниците специални награди и материали. Също така, децата ще получат и карта с цялата веломрежа на града, брошури със закони и съвети за безопасно управление на велосипед в градски условия.

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news