Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

9 май – Деня на Европа

Европейски информационен център Стара Загора и Община Стара Загора традиционно ще отбележат Деня на Европа 9 май със серия от събития, заедно с Областен информационен център Стара Загора и различни детски състави.

Отбелязването на Деня на Европа - 9 Май ще започне в 10:00 часа в парк „5 октомври", където празникът ще започне с изпълнение на „Ода на радостта" от градския духов оркестър.

На сцена около шадравана в парк „5-и Октомври" забавлението ще бъде осигурено с песни и танци от Мажоретен състав към Център за подкрепа за личностното развитие, Детска вокална студия „Усмивки" с ръководители Елена Маликатова и Жанина Янкулова при НЧ „Родина-1860", Фолклорна школа „Жарава" с ръководител Даниела Дюлгерова при НЧ „Родина-1860", деца от ДГ № 8 „Българче", ДГ № 34 „Райна Княгиня", ДГ № 20 „Мир" и подготвителните групи от VI ОУ „Свети Никола", Детски фолклорен ансамбъл „Траянци" към Център за подкрепа за личностното развитие с ръководител Росица Христова. Между изпълненията на съставите публиката ще бъде предизвиквана с въпроси от водещите като срещу всеки правилен отговор има предвидена награда.

Освен на главната сцена, организаторите са предвидили 4 забавни къта. Всеки от тях ще бъде удостоен с директни включвания, посветени на определена тема:

- кът за подреждане на гигантски пъзел, изобразяващ обединена Европа, нейните общностни символи, както и тези на всяка страна-членка;

- кът за рисуване на хартия;

- кът за рисуване на асфалт;

- информационен кът за Европейския съюз, неговите функции, дейности, институции и възможности за гражданите.

Всички посетители ще могат да разгледат и картини от изложбата "Европа в моята Стара Загора", организирана от Областен информационен център - Стара Загора, част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018", която се провежда ежегодно във всички страни от Европейския съюз.

Наградите и печатните материали за гражданите отново са осигурени от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора.

 

Екипът на Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора създаде и продължава традицията за ежегодното отбелязване на 9 май – Деня на Европа, с местните власти от региона и с мероприятия с ученици от всички 11 общини в Област Стара Загора.
За отбелязването на 9 май през 2018 г. екипът на ЕИЦ Европа Директно – Стара Загора отново е включил в Календара си мероприятия с децата от всяка община, които да ги въвлекат в историята и живота на Европейския съюз. Предвидени са рисунки на асфалт, викторина с въпроси за Европейския съюз и състезания по подреждане на големи пъзели (200 х 150 см) за най-малките, с награди за победителите и участниците. Ще бъдат предоставени безплатни печатни издания за всички възрасти.
Графикът на провеждане на събитието е: 2 май в Община Опан (12:00 ч.) и Община Гълъбово (14:00 ч.) ; 3 май в Община Николаево (11:00 ч.) и Община Мъглиж (13:00 ч.); 4 май в Община Братя Даскалови (11:30 ч.) и Община Чирпан (13:30 ч.); 8 май в Община Гурково (11:00 ч.) и Община Казанлък (14:00 ч.) ; 9 май в Община Стара Загора (10:00 ч.); 10 май в Община Павел Баня (11:00 ч.) и 11 май Община Раднево (14:00 ч.).
И тази година подготовката на отбелязването на 9 Май – Деня на Европа в град Стара Загора е в партньорство с Община Стара Загора, читалище Родина, Младежки общински съвет и други организации.

 

Стара Загора

 

 

Казанлък

 

 

Братя Даскалови

 

 

Чирпан

 

 

Гълъбово

 

 

Гурково

 

 

Стара Загора

 

 

Мъглиж

 

 

Николаево

 

 

Опан

 

 

Раднево

 

 

Скобелево

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news