Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европейската седмица на мобилността в Стара Загора

Европейската седмица на мобилността 16-22 септември се отбелязва вече 16 години в рамките на ЕС. Всяка година Европейската седмица на мобилността е с фокус върху определена тема, свързана с устойчивата мобилност. От местните власти се изисква да организират дейности за своите граждани на базата на тази тема. Постоянните мерки, инициирани през годината, също е добре да подкрепят темата.


Цялостната кампания Европейска седмица на мобилността се подкрепя от Генералните дирекции на Европейската комисия „Мобилност и транспорт" и „Околна среда".
Мотото на събитието тази година е: "Чиста, споделена и интелигентна мобилност" с подканващата фраза "Заедно стигаме по-далеч".
В тази връзка на 18.09.2017г. Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора инициира традиционно отбелязване на тази паневропейска кампания. Събитието се проведе в партньорство с Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция", Велоклуб „Верея", Центъра за подкрепа за личностното развитие към Община Стара Загора, Български младежки червен кръст – Стара Загора и МОЛ Галерия.
В прехода с велосипеди се включиха деца от IV-VI клас от ППМГ "Гео Милев"; СОУ „Васил Левси" и Второ основно училище „П.Р.Славейков".
Събитието протече в три етапа – кратка лекция как да караме велосипед в градска среда, безопасно участие на велосипедисти в движението, съвместно със Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР – Стара Загора, преход по описания маршрут (изградените велоалеи до МОЛ Галерия) и демонстрации по оказване на долекарска помощ от МБЧК в МОЛ Галерия, където се проведе и кратка забавна програма.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата и младежите от Център за подкрепа на личностното развитие град Стара Загора.
На участниците бяха раздадени и специални награди и материали от Европа Директно – Стара Загора.

 

В рамките на Седмицата на мобилността 22 септември е избран за ден без автомобили в целия ЕС. Обръщаме с призив към старозагорци в почивния ден да оставят автомобилите си да си починат и да използват различни форми на придвижване в зеления ни град!

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news