Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

9 май – Ден на Европа в Стара Загора

Европейски информационен център Стара Загора и Община Стара Загора традиционно ще отбележат Деня на Европа 9 май със серия от събития, които ще започнат от 17:00 в парк „5-и Октомври".

Отбелязването на Деня на Европа 9 Май ще започне в 17:00 часа в парк „5 октомври", където ще бъде посрещнат Парада на знамената на страните-членки на ЕС, воден от Младежки общински съвет и Младежка театрална студия- „Сцена 99" към НЧ „Родина – 1860". Празникът ще започне с изпълнение на „Ода на радостта" от градския духов оркестър.

На главната сцена пред шадравана в парк „5-и Октомври" забавлението ще бъде осигурено с песни и танци от Детска вокална студия "Усмивки" с ръководител Елена Маликатова към НЧ „Родина – 1860", деца от ОДЗ №34 „Райна Княгиня", класа по джаз и поп пеене при НУМСИ „Христина Морфова" с ръководител Надя Тончева, младите таланти от Стара Загора Гергана и Милица, Стоян Буюклиев, хип-хоп формация към Център за наука, култура и изкуство с ръководител София Нанева, Станчо Станчев и Цвета Христова от Вокална студия „Траяна глас" към Център за наука, култура и изкуство с ръководител Лиляна Дойчева, Мажоретен състав към Център за наука, култура и изкуство с ръководител Цвета Владева, Вокална рупа от ГПЧЕ „Ромен Ролан" с ръководител Петя Арнаудова, Детско-юношески народен хор „Жарава" при НЧ „Родина – 1860" и детски фолклорен ансамбъл „Траянци" към Центъра за наука, култура и изкуство с ръководител Росица Христова. Между изпълненията на съставите публиката ще бъде предизвиквана с въпроси от водещите като срещу всеки правилен отговор има предвидена награда.

Освен на главната сцена, организаторите са предвидили 6 забавни къта. Всеки от тях ще бъде удостоен с директни включвания, посветени на определена тема:

- кът, посветен на Европейския съюз и неговите страни-членки, представени от Младежка театрална студия- „Сцена 99" към НЧ „Родина – 1860";

- кът за подреждане на гигантски пъзел, изобразяващ обединена Европа, нейните общностни символи, както и тези на всяка страна-членка;

- кът за рисуване на хартия;

- кът за рисуване на асфалт;

- кът с голяма кръстословица, подготвена от библиотека „Родина"

- информационен кът за Европейския съюз, неговите функции, дейности, институции и възможности за гражданите.

Наградите и печатните материали за гражданите отново са осигурени от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора.

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news