Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Безплатна прожекция на филма "УРОК", който се бори за престижната награда ЛУКС (LUX Film Prize) на Европейския парламент.

На 10/11/2015 от 18:30 в залата на Регионалната библиотека "Захарий Княжески" Европа Директно Стара Загора, съвместно с Информационното бюро на ЕП в България ще излъчи филма "Урок". Входът за прожекцията е безплатен.

 

event cover StaraZagora

 

В Карлови Вари в рамките на 50-ия юбилеен международен фестивал бе обявена официалната селекция на десет европейски филма, които ще се борят за престижната награда ЛУКС (LUX Film Prize) на Европейския парламент. „Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е сред десетте заглавия. Отличието е учредено през 2007-а с идеята да поддържа европейската киноиндустрия и културното разнообразие на континента, както и да подпомага разпространението на филми и
копродукции в рамките на общността. Несъмнено дистрибуцията е ахилесовата пета на европейското кино, за което допринасят и езиковите бариери. А наградата ЛУКС се стреми да ги преодолее. На следващ етап международно жури ще избере три от номинираните филми и те ще бъдат субтитрирани на всички 24 езика, които се ползват в ЕС, и ще бъдат разпратени в 28-те страни членки през есента на 2015 г. Показът им по екраните на различните страни минава под мотото „Дните на LUX Prize".

Другите заглавия в десеторката са британският „45 години", испанският „Прекрасен ден", унгарският „Синът на Саул", френският „Пазарен закон", Останалите в селекцията са все копродукции между няколко страни - „Овни" (Исландия и Дания), „Средиземноморие" (Италия, САЩ, Германия, Франция, Катар), „Мустанг" (Франция, Германия, Турция), „Тото и неговите сестри" (Румъния, Унгария, Германия), „Високо слънце" (Хърватия, Словения, Сърбия). Формулировката на селекционерите е, че „тези филми представят достоверна картина на богатството и разнообразието на европейското кино".

 

Местоположение : залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески"

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news