Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европейска седмица на мобилността в Стара Загора

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда" и ГД „Транспорт" на Европейската комисия. Тя се отбелязва вече 14 години. А 22-ри септември е традиционно обявен за Ден без коли.
През тази година „Европейската седмица на мобилността" и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно" обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност. Запазвайки заглавието „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно", комбинираната инициатива ще взаимства най-добрите аспекти от всяка кампания, като разширява своя призив и обхват и улеснява ангажирането на заинтересованите участници. Европейската седмица на мобилността остава основният компонент на ключовата кампания.
В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора организира на 25.09.2015г. традиционно отбелязване на тази паневропейска инициатива. Събитието се провежда в партньорство с Центъра за наука, изкуство и култура – Младежки дейности към Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция", Български младежки червен кръст – Стара Загора и Младежки общински съвет.
Тази година, Европейската седмица на мобилността в Стара Загора ще бъде отбелязана с деца от IV-VI клас от II ОУ „П. Р. Славейков" и IV ОУ „К. Христов". Събитието ще протече в три етапа – теоретичен урок за правилата на движение и предвижване с велосипед в градска среда, тестване на новоизградените велоалеи в централна градска част и демонстрация на оказване на долекарска помощ при възникнал инцидент. За участниците има предвидени специални награди и материали от Европа Директно – Стара Загора.
Началото на събитието ще бъде на 25.09.2013г. от 15:30 часа пред Драматичния театър „Гео Милев", с теоретичната част, представена от сектор „Пътна полиция", след което участниците ще се придвижат с велосипеди по изградените велоалеи до парк „Житния алан", където ще бъде проведена демонстрация на долекарска помощ от Българския младежки червен кръст.
Всички деца от IV, V и VI клас могат да се включат в събитието. Единственото условие е да бъдат със своя велосипед и добро настроение.

За контакт:
Константин Стоянов
Координатор Информационен център „Европа директно"
042 605 007
087 902 19 97

Местоположение : пред Драматичния театър „Гео Милев"

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news