Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Кампания "Приказка за Европа" за детските градини в Стara Загора, Казанлък и региона

Приказни европейски герои от различни страни, гостуваха на рождения ден на ЦДГ "Пчелица" – гр. Казанлък. Почетен гост на пъстрата компания бе добре познатата на малчуганите кукла Бжехволинка. От няколко месеца тя гостува в България и е отседнала в ЦДГ "Пчелица", която е част от европейски проект наречен "Дневник от европейското пътуване на куклата". Като истинска европейска пътешественичка обаче, преди да се включи в тържеството, европейската кукла се разходи из Европа и покани при малчуганите от "Пчелица" свои приказни приятели. И понеже на всеки рожден ден трябва да има и подаръци, Европейският информационен офис в гр. Казанлък раздаде на  децата подаръци и книжки „Директно от Европа”.

С помощта на летящо килимче, вълшебен пръстен и щипка въображение, куклата Бжехволинка прелиташе от страна в страна и така успя бързо-бързо да покани румънката Илиана Синзиана, веселата испанска танцьорка, италианското дървено човече Пинокио, турският хитрец Настрадин Ходжа и българският му приятел Хитър Петър. Пъстрата компания разгледа и родината на Бжехволинка - Полша. А децата станаха съпричастни на пътешествието, разбира се пак с малко магия, този път във вид на вълшебен прашец. Без да имат нужда от никакви вълшебства, децата направиха свое, музикално-танцово пътешествие из Европа, като показаха научените в рамките на тези няколко месеца песни и танци на различните страни, които са част от проекта наречен "Дневник от европейското пътуване на куклата". Кулминацията на емоцията и за децата и за гостите беше голямата торта, от която се усмихваше една работлива пчелица, озарена от празничните фойерверки.

На 16-ти май Бжехволинка отпътува за Италия, където ще продължи да събира своя дневник. България постави първата страница в него, с всички материали, които екипът и децата на ЦДГ "Пчелица" събраха и изработиха - пъстра книжка, събрала някой от най-интересните детски игри в България, диск с мултимедийни материали от престоя й тук и др.

В Италия ще бъде и втората среща на страните участнички в проекта, който ще продължи до юли 2010 година.

pchelica4 pchelica1

pchelica2 pchelica3

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news