Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

"Часът на Европа" - ролеви игри, викторини за ученици

По случай 9 май ученици от 4 средни училища на гр. Стара Загора се състезаваха в интерактивна викторина „Млад европеец", организирана от Европейския нформационен център „Европа Директно" - Стара Загора и Регионален младежки съвет „Инициатива". В нейните 4 кръга всеки отбор показа знанията си за ЕС, решавайки различни казуси, свързани с неговите функции и политики.

Най-предизвикателният (четвърти) кръг се състоеше в това отборите да представляват различна парламентарна група от ЕП и всеки от тях да защитава интересите на България, излъчвайки човек, който да представи приоритетите пред председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Журито в състав: Любомир Любенов (Регионален инспекторат по образованието - Стара Загора), Румяна Грозева (Информационен център "Европа Директно" - Стара Загора), Георги Симеонов (Директор на дирекция „Евроинтеграция" към Община Стара Загора) и Росен Димов (председател на регионален младежки съвет „Инициатива") излъчи победители.

Освен предметни награди отличниците (ТГ„Княз Симен Търновски") колективно ще посетят Европейския парламент през септември т.г., а за участниците с най-оригинално мислене (Стоян Стоянов от ТГ„Княз Симен Търновски" и Дориана Станчева от ПМГ "Гео Милев") е осигурена среща с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и представители на НАТО на световен младежки форум в Литовския парламент в началото на м. юли 2009 г. Семинарът в прибалтийската държава е също по проект на Регионалния мадежки съвет „Инициатива" и други младежки организации от цяла Европа.

vikt4 vikt6

vikt1 vikt3

vikt2 vikt5

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news