Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европа Директно организира серия от информационни дни „EURES - Отворени врати” в Област Стара Загора

В рамките на последните три месеца от годината Европа Директно – Стара Загора съвместно с Дирекция „Бюро на труда" проведе серия събития в Стара Загора, Раднево и Чирпан. Целта на информационната кампания бе да запознае безработните лица с възможностите, които им предоставя европейската мрежа EURES, както и правата им като работници от страна-членка на Европейския съюз.

Ролята на Европа Директно – Стара Загора бе да популяризира правата и задълженията на българските граждани при свободното движение в страните от ЕС. Интерес предизвика сред младежите очакваното отпадане на разрешителните режими за работа след 01.01.2014г. в най-желаните за работа държави - членки.

Информационната кампания стартира на 23.10.2013г. в Чирпан. На срещата присъстваха предимно младежи, които имат познания по чужд език и имат желание да се възползват от възможностите, които им предоставя европейския пазар на труда.

Следващото събитие бе проведено месец по-късно, на 21.11.2013г. в Раднево. Аудиторията бе същата, като най-голям интерес предизвика отпадането на частичните ограничения за работници от България и Румъния след 01.01.2014г.

На 10.12.2013г. в Дирекция „Бюро по труда" – Стара Загора се проведе последния информационен ден „EURES - Отворени врати". Освен представянето на европейската мрежа за заетост EURES, основна тема бе финансираната от Германското правителство програма за стимулиране на професионалната мобилност на младежи от Европа, интересуващи се от обучение и заетост„The job of my life". Програмата обхваща 10 държави и се осъществява с партньорството на Агенция по заетостта като член на мрежата EURES.

На информационния ден присъстваха 55 младежи, по-голямата част от които не познаваха EURES – мрежата. Младежите получиха информация за условията за участие и дейностите, финансирани от проекта, както и за най-търсените професии на пазара на труда в Германия, по които могат да се квалифицират.

Информационният ден бе проведен в партньорство с Държавно предприятие „Българо–германски център за професионално обучение", клон Стара Загора., чийто директор разясни Дуалната система на обучение в Германия, както и ориентира младежите за срокове и цени на курсовете по немски език, провеждани от „Гьоте институт".

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news