Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европа Директно - Стара Загора в инициативата на Европейската комисия "Обратно на училище"

Европа Директно - Стара Загора ще се включи в инициативата на Европейската комисия "Обратно на училище". На 7 и 9 май представители на Европа Директно - Стара Загора ще посетят различни училища в област Стара Загора като част от европейската кампания. Това са Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" от Стара Загора и ОУ "Д-р Петър Берон" в с. Овощник.

Проектът "Отново на училище" предлага на работещите в европейските институции да прекарат един ден в училище, като за предпочитане е то да бъде това, в което самите те са учили.

Инициативата бе създадена през 2007 г. от германското правителство по повод началото на мандата на Германия начело на ЕС и бе подкрепена от Комисията. Следващите председателства на Съвета на ЕС продължиха инициативата. През тази година 11 държави участват в програмата и посрещат европейски служители в училищата, където са учили преди. В инициативата могат да се включат и училища, сред чиито възпитаници няма служители на ЕС.

"Отново на училище" дава конкретен облик на Европа и доближава институциите до младото поколение. Чрез този проект младите хора могат да се информират за ЕС по един различен начин, като се възползват от опита на хора, участващи пряко в изграждането на Европа. Така те могат да разберат по-добре функционирането на Съюза, да се поинтересуват от различни европейски политики и да открият образователни програми, в които могат да участват, като Леонардо да Винчи и Еразъм.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news