Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Коледна трапеза 2012 - Млада Загора

За четвърта поредна година Европа Директно - Стара Загора, в партньорство с още 14 неправителствени организации и граждански клубове, подкрепени от Община Стара Загора, организираха Коледна трапеза на Обединена Европа - благотворителна вечер в подкрепа на важна за обществото кауза. Надсловът на инициативата е Млада Загора. Със събраните средства  ще се финансират млaдежки инициативи и проекти.

По традиция и тази година ученици от Професионалната гимназия по облекло и хранене Райна Княгина подготвиха ястията за Коледната трапеза на обединена Европа. Те представиха всяка държава-членка на Европейския съюз с по две традиционни за празника  ястия.

Ястията, които бяха разпродадени с благотворителна цел на търга бяха предоставени от ресторанти от Стара Загора и от представители на Клуба на етносите.
Вечерта започна с връчване на две награди от Граждански клуб ЛИПА за особени заслуги в областта на математиката. Получиха ги Рада Атанасова, от 12 клас в ГПЧЕ Ромен Ролан и Петър Тонев, от 11 клас в ПМГ Гео Милев. Наградите връчи председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов. Той поздрави учениците за техните победи в престижни областни и републикански състезания и олимпиади по математика и призова повече клубове и организации да обръщат внимание на таланта на младежите и да го поощряват с всички възможни средства.

Сред атракциите на вечерта беше подреждането на пъзел, изобразяващ картата на Европа, представяща държавите с характерни архитектурни обекти и анимационни герои. Състезанието беше обвързано Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. Преди старта екипът на Европа Директно Стара Загора сподели с партньорите и гостите на събитието удовлетвореността си от полученото часове преди трапезата писмо за одобрение на ново споразумение с ЕК за следващ мандат на Центъра.

В надпреварата участваха отборите на двата Лайънс клуба в града, Ротари клуб - Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА. Техните представители с неприкрит ентусиазъм наредиха пъзелите и заедно с това прибавиха 600 лева в подкрепа на каузата на вечерта. Първи със задачата с нареждането на частите от картата се справи тимът на Ротари клуб - Стара Загора.

Гостите на Благотворителната вечер бяха поздравени от детска музикална формация Звездопад и от талантите от Клуб по спортни танци Голд степ.

Съорганизатори на събитието тази година са: Европа Директно, Обществен дарителски фонд, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Гражданско обединение Екоцентър, Зонта клуб, Иннер Уийл клуб, Интеракт клуб, Лайънс клуб Стара Загора - Августа, Лайънс клуб Стара Загора - Тракия, Младежки общински съвет, Ротаракт клуб, Ротари клуб Стара Загора и с участието на Клуб на етническите общности. Партньор на инициативата и тази година е Община Стара Загора.

 

 

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news