Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Украсяване на Коледна елха на децата от Европа

S7005564На 14 декември от 16:30 в Регионална библиотека „Захарий Княжески” Европа Директно – Стара Загора ще украси Коледна елха на децата от Европа, заедно с ученици, включили се в кампанията „Размяна на коледна украса”. Играчките са ръчно изработени от малчугани между първи и четвърти клас от цяла Европа.

Това ще бъде заключителния етап на инициирания от Europe Direct Llangollen в Уелс ежегоден проект. Стара Загора се включи за втори пореден път. Тази година участниците бяха от четири училища от областта: три от Стара Загора – II ОУ „Петко Рачев Славейков”, VI ОУ „Свети Никола”, СОУ „Христо Смирненски” – и II ОУ „Св. Паисий Хилендарски” от Раднево.

В „Размяна на коледна украса” взеха участие повече от 170 училища от 16 различни страни-членки на Европейския съюз. Те бяха разпределени в 7 различни групи. Всички учебни заведения размениха помежду си ръчно изработени играчки и украшения за Коледната елха, както и характерни за съответната държава Коледни обичаи, песни, рецепти, поздравления. Всяко училище предостави кратка и любопитна информация за региона и възпитаниците си.

 

 

 

elha-smirnenski

Елхата на СОУ "Христо Смирненски" Стара Загора, украсена с получената украса по проекта "Размяна на коледна украса".

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news