Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

European Master Class в Стара Загора-

Информационното бюро на Европейския Парламент в София, Представителството на Европейската комисия в България и Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора за втора поредна година организират Дни на Европейския Парламент в Стара Загора и второ издание на European Master Class. Събитието е планирано за 05.06.2012 г.

В първото издание на „Дните" участваха повече от 45 ученици и студенти от Стара Загора и Казанлък. Форматът на инициативата бе посрещнат изключително радушно от младежите, които изявиха желание да участват в подобни събития и в бъдеще. Европейската гражданска инициатива, разширяването на Европейския съюз, новата финансова рамка, правата на европейските граждани са част от темите, които биха срещнали положителна реакция сред младежите. Част от тях имаха възможността да участват в международен обмен и да симулират работата на Европейския парламент със свои връстници през декември в италианския град Казерта. Европа Директно - Стара Загора беше партньор по време на предварителната теоретична подготовката на децата и те биха желали да споделят своя опит със съучениците си от региона.

Предварителната програма на European Master Class 2012 предвижда:

European Master Class - участниците ще бъдат запознати с работата на Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европа, както и координацията между тях. Лектор и модератор на събитието е доц. д-р Ингрид Шикова.

«Парламентарна сесия на ЕП в Стара Загора» - симулационна игра, в която участниците от European Master Class да затвърдят наученото в дебати по актуалната за ЕС тема за МФР.

Дните ще се проведат отново в Амфитеатрална зала Регионална библиотека Стара Загора.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news