Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Информационен ден и обучение за младежи по програма „Младежта в действие” в Казанлък

 

infoday-logo

Европейски информационен център „Европа директно" - Стара Загора

Национален център „Европейски младежки програми и инициативи"

 

Приключи обучението за младежи по  програма „Младежта в действие". Информационният ден, с който стартира обучението за младежи бе воден от Изпълнителния орган на програмата за България, а именно - Национален център „Европейки младежки програми и инициативи"http://www.youthbg.info/. Двамата  експерти от Центъра - Светозар Даскалов и Мариана Георгиева представиха възможностите за финансиране на младежки обмени, младежки инициативи и обучения по програма „Младежта в действие" за 2012 , както и новите национални приоритети, които ще бъдат водещи при написване на проектопредложения през тази година.

 

В рамките на информационния ден бе представен и новият Младежки информационно-консултативен център /МИКЦ/ в Стара Загора , чиято приемна структура е младежката неправителствена организация "Различният поглед".МИКЦ се финансират  и работят с подкрепата на - Национален център „Европейки младежки програми и инициативи" - София.

 

Събитието бе открито от зам.- кмета на Община Казанлък - госпожица Лилия Цонкова.

 

В обучението участваха  представители на средни училища в Казанлък: СОУ „Екзарх Антим І", ХГ "Кирил и Методий", Художествена гимназия, Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков", ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм.Имаше представители на 4 младежки организации:Младежки общински съвет -Казанлък,МЧР „Взаимопомощ", СНЦ „Зелена светлина" и младежката секция към фондация „Проф.Генчо Пирьов", а също и студенти и експерти младежки дейности от Община Казанлък и Община Мъглиж.

Обучението  се води от Георги Филипов, асистент в Информационния център на ЕС, Представителство на ЕК в София. Г-н Филипов представи пред младежите в логическата рамка за написване на проект, проектна документация по програма „Младежта в действие" и в последния ден на обучението - практическо занятие за иницииране на проект и списване на проектопредложение.

Георги Филипов сподели пред младежите добри практики от свое участие в подобни проекти и представи и други европейски програми - Еразъм, Учене през целия живот.

 

В края на обучението 24 младежи получиха сертификати от координатора на общински офис „Европа директно" - Казанлък за своето участие в обучението.

 

Събитието е част от Плана за дейности 2012  на Европейски информационен център „Европа директно" -Стара Загора, общински офис Казанлък.

 

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news