Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Украсяване на Коледна елха на децата от Европа

На 17 декември от 11:30 край ледената пързалка пред Парк Мол в Стара Загора Европа Директно - Стара Загора ще украси Коледна елха на децата от Европа, заедно с ученици, включили се в кампанията „Размяна на коледна украса". Играчките са ръчно изработени от малчугани между първи и четвърти клас от цяла Европа.

Това ще бъде заключителния етап на инициирания от Europe Direct Llangollen в Уелс ежегоден проект. В него за първи път се включиха шест училища от България. Всички те са от Стара Загора, а именно: НУ „Димитър Благоев", II ОУ „Петко Рачев Славейков", V ОУ „Митьо Станев", СОУ „Васил Левски", СОУ „Железник" и СОУ „Христо Смирненски".

В „Размяна на коледна украса" взеха участие общо 198 училища от 17 различни страни-членки на Европейския съюз. Те бяха разпределени в 7 различни групи. Всички учебни заведения размениха помежду си ръчно изработени играчки и украшения за Коледната елха, както и характерни за съответната държава Коледни обичаи, песни, рецепти, поздравления. Всяко училище предостави кратка и любопитна информация за региона и възпитаниците си.

Всички желаещи малчугани и техните родители са добре дошли да се включат в украсяването на Коледната елха на децата от Европа.

Празнувайте с нас!

 

 

 

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news