Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Общинският офис в Казанлък представи кампанията „Осинови паметник" по време на Европейски тур на доброволчеството

От 24 до 26 ноември в Южната тераса на Националния дворец на културата в София Представителството на Европейската комисия в България  взе участие в Европейския тур, посветен на 2011- Европейската година на доброволчеството

 

Така България ще стана 26-тата държава на картата на Тура, който се провежда във всяка държава-членка на Европейския съюз. Домакин на тридневното събитие бе Националният координиращ орган на Европейската година на доброволчеството в България - Министерството на културата, а съорганизатори освен Представителството на Европейската комисия бяха Министерство на образованието, младежта и науката и Министерството на труда и социалната политика.

По време на Европейския тур в България  бяха представени резултатите от дейностите и кампаниите през 2011 г. на центровете Европа директно в България в партньорство с различни доброволчески организации.  По време на турнето организациите, инициирали доброволчески дейности през 2011 година имаха възможност  да разкажат за постиженията си, да направят демонстрации на живо, да се срещнат и да повишат осведомеността на посетителите относно доброволчеството. Програмата включваше и следните панели:

  • Представяне на Проекта на закон за доброволччеството
  • Про-активно кафе и пазар на идеи „Как да придвижим доброволчеството напред"
  • Дискусионен панел с участието на Еврокомисар Кристалина Георгиева на тема "Създаване на споделена основа за бъдещето на доброволчеството в България"

На щанд А в НДК,  четвъртък и петък (24 и 25 ноември) от 10 до 17 часа Представителството на ЕК в България предостави възможност на Центровете „Европа директно" и студентите от Младежки тим „Европа"  да представят своите дейности, свързани  с доброволчеството.

ЕИЦ-Стара Загора представи своята регионална доброволческа кампания „Осинови паметник" и в частност реализацията на общинската кампания в Казанлък.В  представянето участваха и двама от „осиновителите" от Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в гр.Казанлък. Събитието бе документирано от Иван Бонев, оператор в местната прес тв. Благодарение на професионалната апаратура, с която той пристигна в София стана възможен запис на интервю лично с Еврокомисар Георгиева, в което тя отправи пожелание към всички доброволци от региона.

 

 

На 26 ноември, събота, на официално събитие, посветено на Европейската година на доброволчеството, комисар Георгиева направи презентация за политиката на ЕС за хуманитарна помощ и реакция при кризи и участва в среща-дискусия с европейските информационни мрежи и доброволците в комуникационните им дейности. Тя връчи сертификати на младежите от Team Europe Junior (младежки Екип Европа), които активно участват в комуникационната дейност на Представителството на Европейската комисия в България.

Екипът от 44 студенти бе създаден през февруари 2011 г. с отворен конкурс за презентации по европейски теми и ще продължи и за в бъдеще да участва в инициативи на Европейската комисия за популяризиране на европейската идея.

Четирима са студентите от нашия регион, участници в младежки Екип Европа, а двама от тях  получиха своите сертификати лично от Еврокомисаря:  Георги Даскалов и Велин Койчев.

Еврокомисар Георгиева отговаря на въпроси на участниците и отдели от своето ценно време за свободно общуване с доброволците и снимки.

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news