Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Празник под надслов „Да погалим природата, да опазим Земята" гр. Казанлък

 
СНЦ „С грижа за децата до седем” - гр. Казанлък
 
Европейски информационен център „Европа директно”- Стара Загора, общински офис Казанлък
 
ВИ КАНЯТ
 
На  весел детски празник
 
„Да погалим природата, да опазим Земята”
 
На 20.04.2011 г. от 16,30 ч. в парк Розариум

 

 

Деца, родители и учители от девет детски градини на Община Казанлък, в партньорство с Европа Директно –общински офис Казанлък, с песни, танци, стихчета и артистично ревю на тоалети, изработени от отпадъци ще отбележат Международния ден на Земята.  Ако обичате децата и богатстото на неповторимата българска природа – Вашето място е сред нас.

 
Очакваме ви!

 

 

 
 
 
 
 
В продължение на доброволческото засаждане на дръвчета в Еврогоричката на парк Тюлбето от най-малките доброволци на Община Казанлък, ще отбележим Деня на Земята и с весел детски празник в парк Тюлбето.
 

 

След световната среща на високо равнище в Йоханесбург през есента на 2002 г., Организацията на обединените нации определи периода от 2005 г. до 2014 г. за десетилетие на "Образованието за устойчиво развитие". За да се постигне устойчиво развитие трябва да се променят екологичните, икономическите и социалните разбирания на хората. Ето защо предизвикателството, което стои пред страните от целия свят, е да внедрят понятието за устойчиво развитие в образователните си процеси.
 

 

Екологичното образование заема централно място в процеса на промяна към устойчиво развитие и в работата на детските заведения в нашия град. Време е да разберем, че околната среда е не просто фактор в тази игра, но е сама по себе си игра - игра, в която всички ние сме участници, и от която зависи нашето бъдещо съществуване. Екологичните проблеми като промяната в климата излагат на опасност нашия просперитет и икономическо развитие. Всички ние допринасяме за проблемите на околната среда, поради което и единствено ние можем да ги разрешим чрез съвместни действия. Екологичното образование, както и образованието за устойчиво развитие, се основава на изграждането на съзнание за и отъждествяване с околната среда, в която всеки един живее.  Поради това екологичното образование е не само предаване на знания, но и процес на запознаване с понятието за политическо действие.

 

Ние, учителите от детските градини на Община Казанлък ясно осъзнаваме нашата роля в процеса на екологично вазпитание на децата и се стремим нашите инициативи да бъдат едновременно практични и ефективни, за да мотивираме нашите деца и техните родители да бъдат  загрижени за околната среда, да познават и пазят природните дадености, които имаме.

 

 

Искрено вярваме, че нашата инициатива ще срещне активна подкрепа от Общинското ръководство, жителите на Общината, представителите на производствените и търговските предприятия. Защото искаме да отглеждаме здрави деца в чистата долина.

 

За контакт:

 
Председател на СНЦ „С грижа за децата до седем"
 
Аксения Тилева, тел.0878 799 213
 
Европейски информационен център „Европа директно"-Стара Загора,
 
Общински офис Казанлък
 
Диана Петрова, тел.0879 021 995
 
 
 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news