Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Конкурс "Осинови" паметник" - Стара Загора

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

 

ЕВРОПЕЙСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЕВРОПА ДИРЕКТНО - СТАРА ЗАГОРА И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ  ОРГАНИЗАЦИИ ОТ ГРАДА СТАРТИРАТ ДВА КОНКУРСА НА ДОБРОВОЛЕН ПРИНЦИП ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО.

 

Мероприятията са разделени тематично в два конкурса : „Моят европейски училищен двор" и „"Осинови" паметник". Първият има регионален характер и негов патрон ще бъде Областния управител на област Стара Загора, а вторият е насочен конкретно за училищата от Стара Загора.

 

 

За патрон на втория конкурс  "Осинови" паметник" е поканен Кметът на Общината проф. Светлин Танчев. Целта на конкурса е на доброволен принцип  родители, ученици и учители да „осиновят" един от паметниците в града, като полагат грижи за него и пространството в непосредствена близост; да подготвят кратка история на паметника, която съответно да бъде отпечатана на информационна табела и брошури. Табелите ще бъдат монтирани до паметниците, а брошурите ще бъдат раздавани от ученици в определени часове от деня. Считаме, че по този начин ще бъде насочено общественото внимание към стойността на паметниците и колко важно е да полагаме грижи за тях. Част от необходимите средства за бои и материали, както и посадъчен материал, ще бъдат осигурени от Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, а за останалата част ще се търси съдействието и на община Стара Загора.  Обмисля се варианта и тази инициатива да бъде регионална и да бъдат включени и останалите общини от област Стара Загора, като съответно се търси тяхното съдействие.

 

Предвидено е двете инициативи да се проведат в периода април - октомври 2011 г.

 

Неправителствените организации, които се ангажират заедно да популяризират сред обществеността доброволчеството през настоящата 2011 година са: Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, Сдружение „Самаряни", Регионален младежки съвет „Инициатива", Младежки общински съвет и Пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news