Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европа Директно и Второ основно училище „П. Р. Славейков” почитат Васил Левски

В два поредни дни (четвъртък и петък) учениците от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков" в Стара Загора проведоха различни инициативи, за да почетат паметта на Апостола на свободата.

По случай 138 години от обесването на Васил Левски малчуганите се бяха подготвили изключително добре. В четвъртък петокласниците имаха възможността да премерят сили във викторина. Разделени на четири отбора в зависимост от паралелките, момичетата и момчетата демонстрираха превъзходни знания за живота, делото и идеалите на Васил Левски. Отговорите им затрудниха журито, съставено от представител на Европа Директно Стара Загора и учители по история. В крайна сметка всички заслужиха първо място и получиха подобаващи награди, предоставени от Европейски информационен център Европа Директно Стара Загора.

В петък тържеството започна с кратка презентация за живота на Апостола и продължи с рецитал на ученици от седми клас. В края на събитието участниците положиха цвете пред портрета на Васил Левски. Всички получиха по нещо от Европа Директно за усилията, които положиха, за да бъде почетен един от най-видните българи.

 

picture 001 picture 002 picture 003

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news