Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Младеж от Казанлък ще представи презентация в Представителството на ЕК, София

 

На 8 януари 2011 г. Европейската комисия, съвместно с Унгарското председателство на ЕС стартираха официално Европейската година на доброволчеството.За да се открои работата на доброволците, да се насърчат и останалите да участват, и да се обърне внимание на предизвикателствата пред тях са предвидени много инициативи, които предлагат   различни възможности за доброволческа дейност.


В тази връзка Представителството на ЕК в България обяви в средата на м.януари конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти по европейски теми " Team  Europe  junior  – 2011".


За  този конкурс имаха право да кандидатстват български студенти, които впоследствие да участват като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали.


Селекцията на кандидатите се осъществява на 2 етапа: първи -  изпращане по електронен път  на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и PowerPoint презентация по зададени европейски теми.  Кандидатите,  получили  над 30 точки, са поканени  на втория етап да говорят по темата на презентацията пред жури и публика.


Има казанлъшки представител във втория етап на конкурса за създаване на младежки  доброволчески екип. Това е Георги Даскалов, бивш възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов”- гр.Казанлък, студент в ПУ “Паисий Хилендарски” – Пловдив,  специалност “Химия”, І курс.


Той ще представи на 8 февруари в София своята презентация на тема: „Създаване на европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ”. Кандидатите за младежки европейски екип ще бъдат изслушвани от жури, включващо представители на Представителството на Европейската комисия в България, представители на Team Europe Bulgaria и информационната мрежа Европа Директно – България /кординаторът на казанлъшкия общински офис „Европа директно” ще бъде гост-наблюдател на изслушването/.


Окончателните резултати за класирането  ще очакваме до края на м.февруари 2011 г.


Допълнителна информация за конкурса и регламент за участие

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news