Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Коледната трапеза на обединена Европа 2010 още по-успешна от първата година

Почти 11 хиляди лева бяха събрани по време на благотворителната Коледна трапеза на обединена Европа под наслов „За децата на Стара Загора”, която беше инициирана от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора. Събитието се проведе в избраната през миналата година сграда на годината на Регионалния исторически музей – Стара Загора.

Всичко това стана факт с помощта на останалите организатори от Обществен дарителски фонд-Стара Загора, Търговско-промишлена палата, Ротари Клуб, Иннер Уийл Клуб, Ротаракт Клуб, Интеракт Клуб, Клуб Мисис България (FamousMS), Зонта Клуб, Лайънс Клуб – Августа.

Програмата на вечерта започна с Коледен концерт на студенти от класа на доц. Иванка Нинова към Националната музикална академия „Панчо Владигеров”, които бяха поканени специално за събитието от Ротаракт клуб – Стара Загора.

След като се насладиха на изключителните певчески таланти, гостите имаха възможността да поглезят и останалите си сетива. Коледната трапеза на Обединена Европа бе подготвена от учениците на Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”. Умело подбраните солени и сладки типични Коледни блюда за всички 27 държави-членки на ЕС изненадаха погледа, вкуса и обонянието на всички присъстващи.

По време на продължилото близо 3 часа събитие художествени предмети и кулинарни изкушения намериха своите притежатели след проведения благотворителен търг с водеща Ирен Онтева. Събраните от вечерта средства са предназначени за закупуване на дефибрилатор за детско отделение към МБАЛ „Проф. Стоян Киркович”, за развитието на артистичните и спортни заложби на децата от домовете в региона и подпомагане на провежданите в музея ателиета за деца.

Коледното дърво на вечерта бе украсено с част от ръчно изработените играчки на ученици от старозагорски училища, а останалите бяха пуснати в свободна продажба и бързо откриха своя притежател.

За да бъде настроението още по-коледно, малко преди началото на вечерта над Стара Загора започна да вали сняг, който се стелеше над града дълго след като и последните гости се отправиха към дома си.

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news